Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Skopje
POVODOM „28 SEPTEMBRA – DANA BOŠNJAKA MAKEDONIJE“ IZ ŠTAMPE IZAŠLA ZBIRKA POEZIJE „MOSTOVI PRIJATELJSTVA 3“
Autor: B.net
Objavljeno: 20. September 2019. 17:09:00


Tradicionalno po treći put, a u povodu obilježavanja „28 Septembra – Dana Bošnjaka Makedonije“ u izdavaštvu Divana, iz štampe je izašla zbirka poezije „Mostovi prijateljstva 3“ grupe autora iz RS Makedonije i regiona. Pjesme su pisane na bosanskom i makedonskom jeziku. Štampanje zbirke je podržano od strane Ministarstva kulture.

U knjizi su zastupljene pjesme 51 autora, a na 188 stranica se nalaze stihovi koji grade ljubav i razumjevanje između ljudi u našoj zemlji, regionu i šire.

“Inicijativa i ideja za već treću radost sa kojom se spajaju ljudi, stvaraju prijateljstva i šire pozitivne poruke preko pisane riječi je doc. dr. Zećira Ramčilovića. Eho koji odjekuje zahvaljujući Udruženju “DIVAN” se nastavlja. Ovo djelo je treća cigla ugrađena u mostu što spaja kulture, a kvalitet je osnovno mjerilo vrijednosti. Širina i dubina antologijska, prisutna je u svakoj pjesmi, u svakom stihu”, – piše u djelu recenzije najpoznatijeg bošnjačkog pisca iz Makedonije, Šefkije Borančića.

Promocija zbirke poezije “Mostovi prijateljstva 3” planirana je za u četvrtak 26.09.2019. godine sa početokom u 19.00 časova u Likovnom salonu u Velesu, a povodom obilježavanja “28 Septembra – Dana Bošnjaka”. Pored promotora i autora, te prigodnih muzičkih tačaka, obrati će se i Gradonačalnik Opštine Veles, Ace Kocevski i narodni zastupnik u Skupštini, Zećir Ramčilović.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
» GLASAJTE SELMU ŽUNIĆ
07. October 2019 12:43