Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Sahovici 1924. godine
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

KOTOR VAROŠ: IZ OSIGURALA TORBE I ŠKOLSKI PRIBOR ZA POVRATNIČKU DJECU
Autor: MINA
Objavljeno: 29. August 2019. 16:08:59


U Kotor Varoši danas je ozvaničen početak projekta podjele školskih torbi i 1.500 kompleta školskog pribora povratničkoj djeci, a koji se realizira na inicijativu reisu-l-uleme Islamske zajednice (IZ) u BiH Huseina ef. Kavazovića.

Projekat na području sedam muftijstava provodi Ured za društvenu brigu, čiji je rukovodilac Ibrahim ef. Malanović pojasnio su sredstva za njegovu realizaciju osigurali Rijaset IZ u saradnji sa organizacijama Crveni polumjesec UAE, Islamic Relief, kuvajtsko „Udruženje za blagostanje'' iz Sarajeva i Udruženje „Svitanje“.

Na području Banjalučkog muftijstva, osim u Kotor Varoši, kompleti torbi i školskog pribora biće podijeljeni i povrtaničkoj djeci u Prnjavoru, Bosanskoj Dubici, Bosanskom Kobašu, Bosanskom Brodu, Derventu, Banjaluci, Mrkonjić Gradu i Bosanskoj Gradišci.U Bihaćkom muftijstvu projekt će biti realiziran u gradovima Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica, Kozarac i Prijedor, u Zeničkom u Kamenici, u Goraždanskom u Rogatici, Višegradu, Jeleču i Ustikolini, a u Tuzlanskom u Šamcu.

Također, predviđena je podjela i na području Travničkog muftijstva i tu u Vitezu i Busovači, te Mostarskog u Stocu, Livnu i Glamoču.„Ovim projektom fokusirali smo se na pomoć djeci u povratničkim područjima, kojima je pomoć u ovom momentu najpotrebnija, jer većina roditelja ove djece nije zaposlena. Želimo im barem malo olakšali, kako djeci, tako i roditeljima, te i na ovaj način iskazati posebnu pažnju i brigu za povratnike. Ovo je ujedno i lijep novogodišnji poklon za djecu, s obzirom da sutra nastupa Nova hidžretska 1441. godina“, kazao je Malanović.

Pozvao je naše školarce da budu marljivi i čestiti, da slušaju roditelje i budu njihov ponos.
„Budite dobri građani ovog grada i čuvajte svoje porodice, našu BiH i živite u dobru sa svima“, poručio je ovom prilikom Malanović.
Ostali prilozi:
» OBILJEŽENA 78. GODIŠNJICA POLASKA IGMANSKOG MARŠA
Eset Muračević | 18. January 2020 13:11
Ostali prilozi istog autora: