Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Sahovici 1924. godine
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

KOMŠIČ: DODIK ŽRTVUJE TEGELTIJU, NE POSTOJI ŠANSA DA GLASAM ZA MANDATARA PRIJE ANP-A
Autor: Vijesti.ba
Objavljeno: 23. August 2019. 15:08:00


Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) provjerila je istinitosti informacija Zorana Tegeltije, kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i rezultate provjere proslijedila Predsjedništv BiH.

SIPA je jučer primila zahtjev predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića za provjeru istinitosti informacija koje je na obrascu Izjave - Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine naveo Tegeltija.

Centralna izborna komisija isto je izvršila provjeru Tegeltije kao kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i zaključila da navedeni ispunjava sve zakonom imenovane propise za obnašanje ove funkcije.

- Problem je u tome što Dodik se odlučio za nepoštivanje zakona i nedostavljanje jednog tehničkog dokumenta, odnosno ANP-a, a nije problem u Tegeltiji s kojim nemamo problem da bude mandatar, komentar je predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, prenose Vijesti.ba.

- Ipak, da stvar bude potpuno jasna. Ne postoji nikakva šansa, da ja glasam mandatra prije nego li se dostavi ANP, jer postupam i postupati ću po zakonu, poštujući ranije usvojene odluke Predsjedništva BiH, a koje se u ovom konkretnom slučaju tiču NATO integracija. Prema tome, sjednica će biti kad se ispune zakonski uvjeti za to. Ponavljam, onakvim stavom, Dodik žrtvuje Tegeltiju, navodi Komšić.Ostali prilozi:
» NOBELOV KOMTET POSTAJE KOMITET ZA ZLOČINE
Eset Muračević | 10. December 2019 14:08
Ostali prilozi istog autora:
» ŠTA SE DEŠAVALO NA SJEDNICI NSRS
11. November 2019 13:58