Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Sport

“World Police and Fire games” u Chengdu (Kina)
POLICAJAC IZ BIH ANES LIČINA, OSVOJIO DVIJE MEDALJE NA SVJETSKIM IGRAMA U KINI
Autor: B.net
Objavljeno: 21. August 2019. 15:08:12


Jedini predstavnik države BiH ispred Direkcije za Koordinaciju policijskih tijela u BIH bio je Anes Ličina, koji se takmičio u dva borilačka sporta i napravio sjane rezultate

Na “World Police and Fire games” koje su se ove godine održale u Chengdu (KINA) od 08-18. avgusta učestvovalo je preko 10.000 sportista iz 79 zemalja svijeta.

Anes Ličina je bio jedini predstavnik države BiH ispred Direkcije za Koordinaciju policijskih tijela u BIH, koji se takmičio u dva borilačka sporta i napravio sjane rezultate.

Ličina je osvojio bronzanu medalju u judou (kategorija – 90 kg), u izuzetno jakoj konkurenciji. Ličina je do medalje došao nakon četiri borbe i to protiv Kineza kojeg je savladao na ippon, zatim predstavnika Rusije, kojeg je također dobio maksimalnim rezultatom, u polufinalnoj borbi je izgubio od predstavnika Mongolije nakon niza čudnih sudijskih odluka, a za treće mjesto pobijedio je domaćeg takmičara pred nekoliko hiljada gledaoca.

U brazilskoj Jiu-Jitsu Ličina je odradio dva meča (u kategoriji – 94,1 kg) i na kraju završio kao drugoplasirani izgubivši finalni borbu od predstavnika Južne Koreje.“Veoma sam ponosan na ostvarene rezultate, s obzirom da su na igrama bili vrhunski sportisti, najbolji predstavnici svojih zemalja. Sam podatak da su na ovim igrama oboreni i neki svjetski rekordi poput svjetskog regorda u kategoriji dizanja tegova i da su učestvovali i svjetski poznati poznati sportisti poput MMA borca Farkada Ibilkasumova (Dagestan) koji se također takmičio u brazilskoj Jiu-Jitsui, dodatno me čini sretnim i ponosnim. Hvala svima koji su mi na bilo koji način pomogli ili dali podršku u samom trenažnom procesu i pripremama za ove igre, prvenstveno Direkciji za koordinaciju policijskih tijela u BiH na čelu sa Direktorom Mirsadom Vilićem, zatim Judo savezu na čelu sa Arijanom Jahom i Branislavom Crnogorcem kao i mojim sparing partnerima iz BJJ kluba Bosnae Team United”, poručio je Ličina.

Ambasador ovih igara je bio holivudska zvijezda akcionih filmova Jackie Chan. Chengdu je bio grad domaćin koji se za ovu sportsku manifestaciju pripremao godinu dana trudeći se da osigura najbolje uslove, borilišta i terene za sportiste.
Ostali prilozi:
» MIRALEM PJANIĆ U BARCELONI
AA | 25. June 2020 14:12
» NOVI BALKAN SOCCER CAMP ZAKAZAN U HARTFORDU, OD 4. - 7. JUNA
Namik Alimajstorović | 23. February 2020 12:38
» JEDANAEST ZLATNIH
Eset Muračević | 20. January 2020 16:24
Ostali prilozi istog autora: