Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Sahovici 1924. godine
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Sandžak - Turska
ZUKORLIĆ ČESTITAO IMAMOGLU, IZBOR ZA GRADONAČELNIKA ISTANBULA
Autor: B.net
Objavljeno: 01. July 2019. 14:07:27


Gradonačelnik Istanbula
Gospodin Ekrem Imamoğlu,

Poštovani gradonačelniče Imamoğlu, u svoje lično ime i ime Stranke pravde i pomirenja te Bošnjaka Sandžaka, upućujem Vam bratske i srdačne čestitke na briljantnoj ovjeri pobjede na proteklim izborima za gradonačelnika Istanbula.

Povjerenje koje ste dobili od dominantnog broja Bošnjaka porijeklom iz Sandžaka i Bosne dokazuje da Vaš izbor za gradonačelnika Istanbula navješćuje još intenzivniju brigu o našoj braći te osjećaj za probleme s kojima se svakodnevno susreću.

Istanbul, kao svjetska metropola u kojoj se prožimaju kulture i civilizacije, uvijek je znao da prepozna prave vrijedosti i ukaže povjerenje onima koji su dostojni i sposobni da budu nosioci i pokretači promjena, razvoja i kreiranja novih društvenih tokova, što u ovome trenutku toliko treba cijelome čovječanstvu.

Vjerujemo da ćete svoj mandat na poziciji gradonačelnika ove metropole usmjeriti ka osnaživanju individualnih i kolektivnih prava svih građana i zajednica, te da će Bošnjaci Istanbula u Vama imati iskrenog prijatelja, podršku i oslonac za afirmaciju vlastitog identiteta, promociju kulturne baštine i integrisanje u kosmopolitski duh Istanbula.

U tom duhu, želim Vam puno uspjeha u radu na opću korist građana Istanbula kao i cijele Turske, uz poruku da u nama Bošnjacima Sandžaka, Stranci pravde i pomirenja i meni lično imate iskrene prijatelje spremne na saradnju na obostranu korist naših naroda, piše u čestitci predsjednik Stranke pravde i pomirenja Akademik Muamer Zukorlić.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
» RADIONICA ZA ŽENE MIZ-A ORAŠJE
02. December 2019 14:23
» HEROJI SPRAM IZDAJICA
02. December 2019 13:21