Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Doprinos istini i pravdi
RAMIĆ: ODLUKA YOU TUBE JE PODSTREK DRŽAVAMA SVIJETA DA USVOJE ZAKON O ZABRANO NEGIRANJA GENOCIDA NAD BOŠNJACIMA U SREBRENICI I BIH
Autor: B.net
Objavljeno: 06. June 2019. 18:06:17

EMIR RAMIĆ: Prijatelji istine i pravde od sada mogu prijaviti svako negiranje genocida u Srebrenici You Tube. Cilj ove odluke je očistiti ekstremizam i govor mržnje na ovoj popularnoj mreži.


Institut za istraživanje genocida Kanada {IGK} pozdravlja značajan korak mrežne usluge za razmjenu video snimaka u vlasništvu Googlea You Tube u procesu medijske zaštite istine o genocidu u Srebrenici i pravde za žrtve tog največeg zločina poslije Holokausta u Evropi. Naime YouTube je objavio da će ukloniti sav sadržaj koji negira Holokaust i ostale “dokumentovane nasilne događaje”. IGK potvrđuje da genocid u Srebrenici, koji je sudski potvrđen od strane Međunarodnog suda pravde i Međunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju, koji je politički potvrđen rezolucijama više desetina parlamenata država širom svijeta i koji naučno istraživački potvrđen rezultatima renomiranih svjetskih akademskih institucija, spada pod pojam “dokumentovanih nasilnih događaja”. Naime svi prijatelji istine i pravde od sada mogu prijaviti svako negiranje genocida u Srebrenici You Tube. Cilj ove odluke je očistiti ekstremizam i govor mržnje na ovoj popularnoj mreži. Ova odluka je na tragu peticije e-1837 koja je prije nekoliko dana uspješno prezentovana u Kanadskom parlamentu i poslana Vladi Kanade na definitivno usvajanje. Takođe ova odluka predstavlja snažan podstrek državama svijeta da svojim zakonima zabrane negiranje genocida u Srebrenici kao najboljeg puta borbe protiv novih genocida ne samo u Bosni i Hercegovini, već u svijetu uopšte, - Emir Ramić, direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada.Ostali prilozi:
» ALIJA KAO LIDER I MISLILAC JE JOŠ ŽIV
AA | 16. October 2019 16:19
» BAKIRA HASIČIĆ "ŽENA MIRA 2018“
Bošnjaci.Net | 15. October 2019 16:07
» RUKOVODSTVO NARODA I PRAVDE U BIHAĆU
B.net | 14. October 2019 12:11
Ostali prilozi istog autora: