Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Zasluženo
BH. NOVINAR SALIH BRKIĆ DOBITNIK POVELJE ZA ŽIVOTNO DJELO ‘HASAN KAIMIJA’
Autor: B.net
Objavljeno: 03. June 2019. 21:06:19

NAGRADA U ZASLUŽENIM RUKAMA: Dobitnik Povelje za životno djelo Salih Brkić, svoj je novinarski posao posvetio ljudima iz Podrinja koji su pretrpjeli velike posljedice u genocidu i ratnim zločinima početkom devedesetih godina


Dugogodišnji bh. novinar Salih Brkić dobitnik je ovogodišnje Povelje za životno djelo “Hasan Kaimija“ – saopćeno je danas na pres-konferenciji u Tuzli na kojoj su predstavljeni sadržaji ovogodišnje manifestacije Dani Hasana Kaimije koji će biti održani u Zvorniku i Tuzli od 6. do 16 juna.

Kako je rečeno, dobitnik Povelje za životno djelo Salih Brkić, svoj je novinarski posao posvetio ljudima iz Podrinja koji su pretrpjeli velike posljedice u genocidu i ratnim zločinima početkom devedesetih godina.

– Salih Brkić je skroman, ali veliki čovjek. To je jedan od najmarkantnijih novinara. On je predan ljudskim vrijednostima i borac za pravdu i istinu. Ovo je istovremeno i priznanje uvaženoj novinarskoj profesiji, priznanje svim novinarima koji su ustrajni u traganju za istinom i očuvanju ljudskih vrijednosti, – rekao je danas tuzlanski muftija Vahid efendija Fazlović.

U okviru Dana Hasana Kaimije bit će održani brojni kulturni i vjerski sadržaji. Također, bit će saopćeno i ime autora koji je dobitnik nagrade “Hasan Kaimija” iz oblasti humanističkih i društvenih znanosti.

Karakteristika ovogodišnjeg izdanja ove kulturno-vjerske manifestacije je što se okupiti književnike iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske i BiH.

– To je dodatni napredak i kvalitet u organiziranju Dana Hasana Kaimije – rekao je Mustafa efendija Muharemović.

Kulturno-vjerska manifestacija Dani Hasana Kaimije obogaćena je kulturnim i vjerskim sadržajima, a okuplja Bošnjake iz cijele BiH koji na ovaj način pokazuju svoju duhovnu ukorijenjenost na ovim prostorima.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: