Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Norveška
U AMBASADI BIH U OSLU OBILJEŽENA 24. GODIŠNJICA PLANETARNOG ZLOČINA GENOCIDA NAD BOŠNJACIMA U SREBRENICI
Autor: B.net
Objavljeno: 31. May 2019. 15:05:36

Becirović, Meholjić i ambasador Makarević


U četvrtak, 30.maja 2019., dostojanstveno i lijepo u Ambasadi BiH u Oslu prigodnim programom obilježena 24. godišnjica planetarnog zločina - zločina genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

Program je započet Fatihom i minutom šutnje pred duše nevino ubijenih žrtava srebreničkog genocida, da bi se nastavio sa Srebreničkim infernom u multimedijalnoj izvedbi muzičkog hora iz Zenice.

Gost ove memorijalne komemoracije je bio poznati bh karikaturist i publicist Šukrija Meholjić.


Ambasada BiH u Oslu: Obilježena godišnjica genocida nad Bošnjacima u SrebreniciBećirović Meholjiću uručuje zahvalnicu za poseban doprinos u promociji kulture pamćenja
Meholjić je ovom prigodom prisutnima prezentirao svoje radove, rječju i digitalnom izložbom, iz dviju dosad objavljenih knjiga karikatura, kojim već dvije ipo decenije svjedoči, podsjećaja i opominje na zlo vrijeme, zle ljude i neviđena ljudska zlodjela počinjena u BiH a posebno u Srebrenici, dajući tako veliki doprinos kulturi kolektivnog pamćenja na genocidnu agresiju na BiH sa fokusom na strahote genocida u Srebrenici.

Skupu se prigodnim kraćim govorom obratio i ambasador BiH u Norveškoj Nj.E. Nedim Makarević.

Organizator ove dostojanstvene komemoracije je bio Savez udruženja građana BiH u Norveškoj, a njen predsjednik, Miralem Bećirović, koji se na kraju zahvalio svim prisutnima, dok je Šukriji Meholjiću je uručio posebnu zahvalnicu ovog udruženja za izuzetan doprinos u promociji kulture pamćenja i istine o stradanju naroda Bosne i Hercegovine.

Moderator programa je bio Tarik Čičić, a tehničku pripremu odradio Fadil Dizdarević.


U toku panelaOstali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: