Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Predsjednik Udruženja Žrtava rata i svjedoka genocida u BiH tvrdi nisu tražili da im Dodik prenosi stavove
TAHIROVIĆ: ŽRTVE RATA I GENOCIDA OD DOIKA NISU TRAŽILI DA PRENOSI NJIHOVE STAVOVE KOD PAPE FRANJA
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 19. April 2019. 14:04:50


Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik 26. aprila u Vatikanu imat će sastanka sa papom Franjom. U povodu ovog sastanka Dodik je izjavio da “nema namjeru da prilikom susreta s Papom prenosi neka pitanja koja su od njega tražila neka bošnjačka udruženja, naglašavajući da i Republika Srpska ima svoja udruženja”. Na ovu izjavu oglasio se Murat Tahirović, predsjednik Udruženja Žrtava rata i svjedoka genocida u BiH:

- Predsjedavajući Predsjedništva ide kod Pape i ističe da "neće prenositi stavove bošnjačkih udruženja", tvrdim da niko od bošnjačkih udruženja od Dodika nije tražio da prenosi stavove žrtava rata i genocida. Mi, žrtve rata i genocida, ne spuštamo se na taj nizak nivo da bilo šta tražimo od osobe kakav je Milorad Dodik, koji krši sve norme vladavine prava, negira presude međunarodnih sudova koji su jasno i glasno presudili o genocidu, udruženom zločinačkom poduhvatu, da Srbija nije spriječila genocida, te da su Vojska i policija RS-a izvršioci genocida.
Domaćoj i međunarodnoj javnosti je dobro poznato, da mi žrtve rata svoje stavove godinama sami iznosimo i ne pada nam na pamet da to prepuštamo Dodiku da naše stavove iznosi po njegovom nahođenju. Zar da povjerimo naše stavove onom koji jedan dan govori da se država raspada a drugi dan je stabilna i poželjna za ulaganja. Njegovi stavovi očito ni njemu nisu poznati, ali evo ovom prilikom ga ljubazno molimo da ne iznosi nikakve naše stavove, - zaključio je Tahirović poručujući predsjedavajuće Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
» KNJIŽEVNI ZLOČIN
09. August 2020 18:20