Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Sarajevo
DF: AKTIVNOSTI VELIČANJA GENOCIDA OD STRANE VLASTI RS-A DOKAZ DA SE SILEDŽIJSTVU MORA SUPROSTAVITI
Autor: B.net
Objavljeno: 14. April 2019. 12:04:04


Demokratska fronta osuđuje sramnu i u cilju velìčanja genocida aktivnost vlasti RS-a koja se provodi kroz oblik takozvane Međunarodne naučne konferencije.

Vlasti Republike Srpske ignorišući činjenice utvrđene na bazi presuda suda Ujedinjenih nacija te služeći se teorijama zavjera koje graniče sa zdravim razumom, institucionano pokušavaju da politiku činjenja zločina genocida utvrde kao javno odnosno društveno dobro tog entiteta.

Politika vlasti RS-a u potpunosti je na tragu politike za genocid presuđenog Radovana Karadžića. Ona u potpunosti zanemaruje sve međunarodne, demokratske i civilizacijske standarde, dok paralelno s tim promovira svoje standarde koje bi po njihovom mišljenju svijet trebao prihvatiti. Zločini koje su počinile paradržavne institucije RS-a za njih su bili prevencija i nešto što je bilo nužno u genocidnom procesu stvaranja RS-a. Tako i danas vlasti RS-a djeluju preventivno. Umjesto da smognu snage da nakon pravomoćne presude Karadžiću ukažu građanima tog entiteta na sramni karakter Karadžićeve politike, vlasti RS presude suda UN-a nastoje izvrgnuti ruglu, vodeći se logikom da se cijeli svijet urotio protiv Srba. Građanima tog entiteta bi morali objasniti da je samo u okolnostima u kojima je Karadžić srpski heroj zaista moguće da cijeli svijet bude protiv Srba.

Dok vlasti RS-a mimo svih Dejtonom utvrđenih pravila naoružavaju policiju koja je osuđena za genocid, dok formiraju rezervne sastave tih policija, i dok se paralelno s tim procesima uznemiruje, i to nacističkim metodama, nesrpsko stanovništvo, međunarodna zajednica i njeni predstavnici u BiH ili izražavaju nesadržajnu zabrinutost ili naprosto šute.

Mi u DF-u zbog svega toga smatramo da je postalo nesuvislo se pozivati na međunarodnu zajednicu, jer politika koja u BiH njeguje tekovine genocida nimalo ne mari za stav iste međunarodne zajednice u BiH, čije je postojanje krajnje upitno. Prijetnje i veličanje genocida se niti smiju niti mogu ignorisati. Stoga pozivamo sve probosanske snage na okupljanje u cilju iznalaženja institucionalnog odgovora na politiku siledžijstva i priprema za nova nasilja, kako bi se ona spriječila, jer historija nas uči da nas svijet neće odbraniti od onih koji protivno civilizaciji poznaju samo zakon sile.Ostali prilozi:
» SVJETSKI ŠAMAR NEGATORIMA GENOCIDA U SREBRENICI
Vijesti.ba | 13. July 2019 11:17
Ostali prilozi istog autora:
» ON MENI NEMA BOSNE…
06. July 2019 13:04