Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Na zidovima banjalučke džamije Arnaudije, čija je obnova u toku: Muftijstvo banjalučko osudilo skrnavljenje džamije Arnaudije
BANJA LUKA: NA DŽAMIJI ARNAUDIJI ISPISANI FAŠISTIČKI SIMBOLI "4C" I "SVASTIKA"
Autor: AA
Objavljeno: 10. April 2019. 13:04:21


Na zidovima banjalučke džamije Arnaudije, čija je obnova u toku, su pronađeni ispisani simboli "4C" i "svastika", javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova entiteta Republika srpska su saopštili da rade na utvrđivanju okolnosti ispisivanja uvredljivog sadržaja na vjerskom objektu u izgradnji.

"Policijski službenici nadležne policijske stanice Policijske uprave Banja Luka, 9. aprila, izvršili su uviđaj i preduzimaju potrebne mjere i radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ispisivanja uvredljivog sadržaja na vjerskom objektu u izgradnji", saopšteno je iz MUP-a Rs.

O ovim saznanjima je upoznat i dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Iz PU Banjaluka su dodali da osuđuju svaki vid ispoljavanja netrpeljivosti, uvredljivih sadržaja i nasilničkog ponašanja.

Džamija Arnaudija je jedna od 15 banjalučkih džamija, izgrađena u 16. vijeku. Džamija je zajedno s turbetom srušena u maju 1993. godine, iste noći kada i džamija Ferhadija.

Obnova džamije počela je 2003. godine, a projekt još uvijek nije završen.

Muftijstvo banjalučko osudilo skrnavljenje džamije Arnaudije

Muftijstvo banjalučko izrazilo je žaljenje i osudilo nemili događaj i skrnavljenje objekta Arnaudija džamije u Banja Luci, prenosi Anadolu Agency (AA).

"Očekujemo od nadležnih organa da utvrde počinioce te se nadamo da ovaj vandalski čin neće negativno uticati na izgradnju suživota i povjerenja među građanima Banje Luke", saopšteno je danas iz Muftijstva banjalučkog.

Na zidovima banjalučke džamije Arnaudije, čija je obnova u toku, pronađeni su u utorak ispisani simboli "4C" i "svastika“.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova entiteta Republika Srpska su saopštili da rade na utvrđivanju okolnosti ispisivanja uvredljivog sadržaja na vjerskom objektu u izgradnji.

Džamija Arnaudija je jedna od 15 banjalučkih džamija, izgrađena u 16. vijeku.

Džamija je zajedno s turbetom srušena u maju 1993. godine, iste noći kada i džamija Ferhadija.

Obnova džamije počela je 2003. godine, a projekt još uvijek nije završen.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: