Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Sahovici 1924. godine
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

ČLANSTVO BIH U NATO JE VOLJA GRAĐANA KOJU NE SMIJU IZIGRAVATI VLASTODRŠCI
Autor: NAP
Objavljeno: 25. March 2019. 14:03:38


Sejfudin Tokić, predsjednik Bošnjačkog pokreta povodom višemjesečnog oklijevanja vlasti BiH da aktiviraju plan MAP-a i daljeg uključenja u članstvo NATO-a kazao je da "uključenje BiH u euroatlantske integracije predstavlja jasno definiranu obavezu svih nosilaca vlasti definirane Zakonom o oružanim snagama BiH i strategijom vanjske politike".

“Članstvo u NATO-u predstavlja volju i želju preko 75% građani države BiH i niko od izabranih predstavnika vlasti nema pravo djelovati suprotno v olji građana i zakona države BiH. Dodikova oligarhija ostrašćena politikom najvećih ratnih zločinca nakon Hitlera u Europi Karadžića i Mladića te podržana destruktivnom politikom Ruske Federacije prema državi BiH ne može i neće spriječiti punopravno članstvo BiH u NATO koje svim građanima i narodima garantira mir i stabilnost. Članstvo u NATO otvorit će veliki prostor za značajnija ulaganja stranih investitora u razvoj privrede naše države te otvaranje novih radnih mjesta.

Plebiscitarno opredjeljenje ogromne većine građana za trajniji mir i sigurnost koje osigurava članstvo u NATO uvijek se može provjeriti i potvrditi referendumom svih građana BiH na cjelokupnoj teritoriji. Kalkuliranje HDZ-a odnosno Čovićeve oligarhije vezano za ovo pitanje proizlazi očito iz njihove spoznaje da bi ulaskom BiH u NATO historijski bila onemogućena srpsko-hrvatska podjela BiH i provedba dogovora Cvetković-Maček 1939 odnosno Tuđman-Milošević 1991.

Bošnjački pokret upozorava sve izabrane članove Predsjedništva i Parlamenta BiH da nemaju pravo zbog svog podaničkog mentaliteta ili interesa drugih država i centara političke moći, propustiti za državu BiH historijski poziv za aktivaciju MAP-a i uključenja naše domovine u punopravno članstvo ovog najjačeg političkog i vojnog saveza u svijetu”, ističe u izjavi Tokić.Ostali prilozi:
» BIH – GRAĐANSKA DRŽAVA – ZAŠTO NE!?
B.net | 25. February 2020 21:48
Ostali prilozi istog autora: