Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Sahovici 1924. godine
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

SAŠA TRIVIĆ, VLASNIK PEKARA „MANJA“ UGROZIO BIZNIS ZBOG STAVOVA O RATNIM ZLOČINCIMA
Autor: NAP
Objavljeno: 22. March 2019. 20:03:25


Vlasnik lanca pekara "Manja" Saša Trivić ugrozio je njegov biznis u Sarajevu, zbog poruka koje je pisao na Twitteru.

Dan nakon što je Radovan Karadžić, prvi predsjednik bh. entiteta Republika Srpska osuđen na kaznu doživotnog zatvora zbog genocida u Srebrenici, kao i drugih zločina, među kojima i granatiranje i snajperisanje građana Sarajeva Trivić je na Twitteru napisao da ga niko ne može natjerati da brani Karadžića, jer za to, rekao je, ima i lične razloge, ali je poručio da neće dozvoliti da ga neko naziva genocidnim ili da živi u genocidnoj tvorevini.


Nećete me natjerati da branim Karadžića (imam lične razloge) ali da mi kažete da sam genocidan ili da živim u genocidnoj tvorevini a da vam ne kažem mrš ne ide bre.

— Sasa Trivic (@TrivicSasa) March 20, 2019Na društvenim mrežama ubrzo su objavljene poruke Trivića iz 2016. godine, u kojima daje podršku Ratku Mladiću, koji je također u prvostepenom postupku osuđen pred Haškim sudom za „širenje terora među civilnim stanovništvom Sarajeva i provođenjem kampanje snajperskog djelovanja i granatiranja“.

„Jedan jedini“, napisao je Trivić 2016. godine, uz fotografiju na kojoj se, između ostalih, nalazi i Mladić.

Zbog takvih stavova Trivića više građana je na društvenim mrežama pozvalo na bojkot Trivićeve pekare, kao i njegove proizvode u trgovačkim lancima.

Trivić je odbacio optužbe, navodeći da su poruke istrgnute iz konteksta, te da je kampanja uperena protiv njegovog biznisa.Ostali prilozi:
» BIH – GRAĐANSKA DRŽAVA – ZAŠTO NE!?
B.net | 25. February 2020 21:48
Ostali prilozi istog autora: