Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Sandžak
KAKO SU PLAVSKI SREDNJOŠKOLCI OBILJEŽILI MEĐUNARODNI DAN SREĆE
Autor: B.net
Objavljeno: 21. March 2019. 15:03:12


Danas su učenici iz II-1 odjeljenja sa Senadom Đešević, profesoricom maternjeg jezika, iz JU SMŠ „Bećo Bašić“ iz Plava, u Centru za učenje obilježili Međunarodni dan sreće.

Nažalost, živimo u vremenu kada savremeno doba, doba elektronike, informatike, interneta, ruši sve iskonske vrijednosti-moralnog i duhovnog načina života, a samim tim znatno utiče i narušava hormon sreće u nama, smanjujući nam osjećaj zadovoljstva i sreće, stvarajući nam bol.

Stoga su putem power point prezentacije učenici Denis Olević, Alija Canović, Damjan Rajković, Amil Đešević, Nejla i Adelisa Jasavić, Amra Deljanin predstavili pojam sreća obrazlažući koliko je ona svima nama bitna. Zatim su učenice Adelisa Huseinović i Elma Krcić, izražajno izgovarale izreke poznatih ljudi o sreći, te važnost tih izreka.

„Ko misli da je srećan, on je zaista srećan“ - Jovan Dučić.„Nikada ne dozvoli da sretneš nekoga, ko nakon susreta s’ tobom neće biti srećniji“ - Majka Tereza.

Učenice Selima Musić i Šejla Cecunjanin su ilustrativnim putem preko emoji-a prikazale ovo stanje.
Ako se osvrnemo na već izrečenu mudrost – „Sreća je u malim stvarima“, učenici su nam dokazali da nam male stvari i te kako razvedravaju i uljepšavaju dan, da nas slučajni susret sa dragom nam osobom može oplemeniti, osjećaj poslije trčanja ohrabriti, pogled na lijepu umjetničku sliku nadahni
uti, gledanje dobre komedije razveseliti, da nam odlazak u bioskop i gledanje filma daje priliku da se identifikujemo sa ponašanjem, temperamentom likova u filmu i slično.

Sreća je imati dovoljno ljubavi za nerješive probleme, za nerazumne ljude u našem okruženju, sreća je biti zadovoljan onim što imamo, pružati bezuslovnu ljubav ljudima, sreća je imati srce, da nam sve to može stati u njega.
Ostali prilozi:
» "MAJICA KOJA MIRIŠE NA MOGA SINA"
AA | 21. July 2019 11:08
» SREBRENICA JE NAŠA NEPROLAZNA RANA….
B.net | 19. July 2019 12:28
» DANAS PRESUDA HOLANDIJI ZA SREBRENICU
BIRN | 19. July 2019 09:13
Ostali prilozi istog autora: