Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Sahovici 1924. godine
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Bošnjaci.Net povodom terorističkog napada u Novom Zelandu
VELIKOSRSPKA ČETNIČKA IDEOLOGIJA JE PRIJETNJA MIRU U BOSNI I HERCEGOVINI, BALKANU I CIJELOM SVIJETU
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 15. March 2019. 16:03:12


U džamiji Al-Noor u regiji Hagley Park, te u džamiji u regiji Linwood, obje u gradu Christchurchu, New Zeland, u vrijeme Džume namaza izvršen je stravičan teroristički napad. Prema dosadašnjim informacijama najmanje 49 muslimana je brutalno ubijeno iz dobro planiranog i pripremljenog napada, koristeći vatreno oružje. Među ubijenima ima djece. Desetine vjernika su teško ozlijeđeni.

Svaki svjesni građanin planete treba osuditi ovaj zlikovački čin, ali i bez obzira gdje i nad kime da bude počinjen.

Jedan od zlikovaca, Brentot Tarrant (28), prije napada na internetu objavio je rasistički manifest u kojem najavljuje napad, koji je na Facebooku uživo prenosio. Ovaj zlikovac pokolj na Novom Zelandu spremao je uz velikosrpske četničke pjesme, veličanje ratnog zlikovca sa Durmitora Radovana Karadžiča kao i drugih zlikovaca iz srpsko-crnogorske genocidne historije (Marko Miljanom, Lazar), što dovoljno govori da je ranije uspješno prošao terorističku obuku četničkog genocidnog okota koji se redovno postrojavaju od službenog Beograda u likovima vojvoda i potvojvoda, preko Višegrada iz kojeg su širili mržnju i guslali: "Biće opet pakao i krvava Drina, evo idu četnici sa srpskih planina"… Čak i Dodik, predsjedavajući Predsjedništva države Bosne i Hercegovine, nakon poruka o krvavoj Drini, poručio je da su to veliki srpski sinovi, koji eto vidimo da su na primjeru terorizma pustili korjene do Novog Zelanda, ali i Australije, Amerike i Kanade u kojima imaju registrirane kampove i centre pod imenom zloglasnog Ravnogorskig pokreta i ratnog zločinca Draže Mihajlovića. Ovo je jasan čin da je velikosrpska četnička ideologija prijetnja miru ne samo u državama Balkana već i u svijetu.

Svjedoci smo da su neki dan u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH zastupnici HDZ-a BiH - Dragana Čovića, glasali protiv osude četničkog postrojavanja u Višegradu. Na taj način i UJE su jasno i nedosmisleno podržali četničku ideolgiju, time i ovakve terorističke napade…
Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: