Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

NEW YORK:
SUBAŠIĆ, HOTIĆ I TAHIROVIĆ SA GENERALNIM SEKRETAROM UN-A GUTTERESOM
Autor: NAP
Objavljeno: 12. March 2019. 14:03:58
Delegacija iz BiH pred početak konferencije u Ujedinenim nacijama


Višečlana delegacija iz Bosne i Hercegovine danas će u New Yorku održati sastanak sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterresom na kojem će biti prezentirani problemi povratnika u BiH, ali i ukazano na konstantno negiranje genocida i presuda međunarodnih sudova, te o statusu žrtava u BiH.

Sa Gutteresom će se sastati Munira Subašić, predsjednica Udruženja “Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa”, Kada Hotić, potpredsjednica Udruženja „Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa“ i Murat Tahirović, predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida u Bosni i Hercegovini.

Osim sa Gutteresom delegacija BiH će se sastati i sa specijalnom predstavnicom Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija za seksualno nasilje u sukobu (Pramila Patten), te sa specijalnim predstavnikom Generalnog sekretara UN-a za djecu i oružani sukob (Nicolas Gerard).

Subašić, Hotić i Tahirović govorit će i o posljednjim događajima kada su se u nedjelju u Višegradu postrojili pripadnici Ravnogorskog četničkog pokreta koji su pjevali pjesme koje ponovo pozivaju na krvoproliće. Oni će upozoriti da takvi događaji imaju podršku i bh. entiteta Republika Srpska, Srbije te Srpske pravoslavne crkve.

Delegacija BiH u New Yorku boravi samo nekoliko dana uoči izricanja drugostepene presude Radovanu Karadžiću.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
» PREMINULA BORKA PAVIĆEVIĆ
01. July 2019 13:23
» NASTAVLJAMO POMAGATI DJECI
22. June 2019 14:42