Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Potpredsjednik bh. entiteta RS, primio Sultana Bin Alija Al-Khatera, ambasadora Države Katar u Bosni i Hercegovini
BANJA LUCI: SALKIĆ PRIMIO AMBASADORA DRžAVE KATAR U BOSNI I HERCEGOVINI
Autor: B.net
Objavljeno: 21. February 2019. 14:02:45


Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, danas je, 21. februara 2019. godine, u Banja Luci primio Sultana Bin Alija Al-Khatera, ambasadora Države Katar u Bosni i Hercegovini, s kojim je razgovarao o položaju Bošnjaka u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Salkić se zahvalio ambasadoru Al-Khateru na dosadašnjoj podršci koju je Katar pružio građanima Bosne i Hercegovine, te izrazio očekivanja da će saradnja dvije zemlje, posebno u oblastima ekonomije i turizma, biti unapređena u budućnosti.

-Zadovoljni smo i ohrabreni kada ambasadori iz prijateljskih zemalja dolaze i u ovaj dio Bosne i Hercegovine i izražavaju želju za podrškom svim građanima. Naše opredjeljenje je da svoju budućnost gradimo u ovom dijelu naše domovine, a od naših prijatelja očekujemo da nam daju podršku u našim nastojanjima i ciljevima.

Mi smo u proteklim godinama uglavnom obnavljali kuće, putnu infrastrukturu, vjerske objekte i radili na ekonomskom jačanju. Moramo nastaviti intenzivnije raditi na zapošljavanju naših građana i borbi za ostvarivanje prava zagarantovanih Ustavom i zakonima. Kada su u pitanju investicije i otvaranje radnih mjesta, tu očekujemo podršku od naših prijatelja, jer samo na takav način možemo zadržati naše građane u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, kazao je nakon sastanka potpredsjednik Salkić.

Ambasador Al-Khater je istakao da se državljani Katara suočavaju sa problemima koji se odnose na vlasništvo nad nekretninama u našoj zemlji, te istakao da će u narednom periodu posjetiti mnoga mjesta širom Bosne i Hercegovine, te razgovarati sa građanima.

Potpredsjednik je ambasadora upoznao i sa problemima s kojima se Bošnjaci suočavaju, a koji se odnose na sistemsku diskriminaciju, nemogućnost zapošljavanja u javnom sektoru i nemogućnost izučavanja bosanskog jezika.Ostali prilozi:
» SREBRENICA JE NAŠA NEPROLAZNA RANA….
B.net | 19. July 2019 12:28
» DANAS PRESUDA HOLANDIJI ZA SREBRENICU
BIRN | 19. July 2019 09:13
Ostali prilozi istog autora: