Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

RATNOM ZLOČINCU KRAJIŠNIKU MJESTO JE NA SMETLIŠTU, A NE DA SE OBRAĆA EKSELENCIJI REISU DR. CERIĆU
Autor: Elmedina Muftić
Objavljeno: 02. February 2019. 16:02:29

Velikosrpska genocidna brartija


ELMEDINA MUFTIĆ: Naravno da je zabolila istina sljedbenike srpske genocidne politike, odnosno „Stvaraoce Rs“ koje predvodi ratni zločinac Momčilo Krajišnik. Kao što svakog krivca zaboli spoznaja da je kriv, pa su kao i svi krivi krenuli da se pravdaju, odnosno da se od istine brane lažima, što za srpski narod nije ništa neobično - jer njih laž kroz historiju spašava, barem ih je tako opisao otac nacije i ratni zločinac Dobrica Ćosić.
Asocijacija „Stvaraoci Republike srpske“, koju predvodi presuđeni ratni zločinac, Momčilo Krajišnik, koji je, naglašavam, pred Međunarodnim sudom za ratne zločine za bivšu Jugoslaviju u Hagu osuđen za zločine protiv čovječnosti - ubistva, istrebljenje, progone na političkoj, rasnoj i vjerskoj osnovi, deportacije i prisilno premještanje Bošnjaka i Hrvata, obratila se javnosti povodom otvorenog pisma koje je dr. Mustafa Cerić uputio članu Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Miloradu Dodiku i srpskom narodu u BiH i Srbiji, u kojem ih podsjeća na to da su izvršili genocid nad Bošnjacima, te ih poziva da priznaju odnosno prestanu negirati genocid i prihvate istinu i odreknu se ideologije genocida i zločinaca koji su tu ideologiju planirali i izvršili.

Naravno da je zabolila istina sljedbenike srpske genocidne politike, odnosno „Stvaraoce Rs“ koje predvodi ratni zločinac Momčilo Krajišnik. Kao što svakog krivca zaboli spoznaja da je kriv, pa su kao i svi krivi krenuli da se pravdaju, odnosno da se od istine brane lažima, što za srpski narod nije ništa neobično - jer njih laž kroz historiju spašava, barem ih je tako opisao otac nacije i ratni zločinac Dobrica Ćosić.

Sam naziv genocidne asocijacije „Stvaraoci Republike srpske“, dovoljan je pokazatelj s kime preživjele žrtve genocida imaju posla i sav ostali pošteni svijet. To je onaj genocidni okot koji je iz vrha države Srbije preko svojih „stvaraoca“ planirao, naredio, poticao i izvršio genocid nad Bošnjacima. A nakon izvršenja genocida to su opet oni koji planski sve ove godine negiraju genocid, koji pokušavaju da relativiziraju genocid, koji pokušavaju da kod Bošnjaka izazovu osjećaj odgovornosti, krivice, koji pokušavaju da povuku znak jednakosti između žrtve i agresora. To su oni koji su genocidom stvorili tvorevinu koju nazivaju Rs.

Ako analiziramo stavove iz pisma srpskog ratnog zločinca Momčila Krajišnika, vidjet ćemo o kakvom notornom lažovu i lažovima se radi; zločinci bez grižnje savjesti kojima ništa nije sveto. Najzad šta i očekivati od onih fašističkih spodoba koji su planirali, naredili i izvršili genocid nad jednim europskim narodom – Bošnjacima, i njihovoj domovini i državi Bosni i Hercegovini.
No, vratimo se njihovim stavovima.

Stvaraoci genocidne tvorevine poručuju istomišljenicima nekadašnjeg reisu-l-uleme Mustafe Cerića, predsjedniku Svjetskog bošnjačkog kongresa, a i samom Ceriću, da „ovakvim stavovima još više udaljavaju srpski narod od BiH“.

Svakom razumom obdarenom građaninu BiH, bio on Bošnjak ili ne, ovakve tvrdnje vrijeđaju inteligenciju. Jer bosanski Srbi kao narod (čast izuzecima), koji je stao na stranu agresora države Srbije i Crne Gore, koji je učestvovao u krvavoj agresiji na vlastitu državu Bosnu i Hercegovinu, koji su udruženo počinili genocid nad Bošnjacima i brojne ratne zločine nad Hrvatima, Romima, Albancima i drugim koji su živjeli u bosanskom skladu, opet, dvadeset četiri godine poslije oružane agresije neprestano pričaju o podjeli ili nestanku BiH, prijeteći nekim referendumima... Kočnica su BiH na putu ka EU i NATO savezu! Upravo iz navedenih razloga sljedbebnici toga naroda deklarisali su sebe neprijateljima BiH. Dok sloboda mišljenja, odnosno podizanje glasa onih intelektualnih snaga u bošnjačkom narodu koji prepoznaju opasnost po državu i narod od djelovanja ovakve velikonacionalističke politike i gencoidne ideologije, dođe im kao povod za prijetnje i ucjene. Čudno je da su sami povjerovali da ih se neko boji, i da će ovakvim nebulozama zastrašiti dr. Mustafu Cerića i Bošnjake, te ih natjerati na šutnju.

Njima su dobro poznate prijetnje ratnog zločinca Radovana Karadžića sa skupštinske govornice R BiH, da će „muslimanski narod nestati“. Danas osuđenik za ratna zlodjela i genocid robija u nekom od bjelosvjetskih kazamata.


SPC u sotonski korak sa zločincima


Također se pozivaju na mržnju prema srpskom narodu, Rs i Srbiji kako tumače pismom dr. Cerića upućenom Dodiku i Srbima u BiH i Srbiji, koje upravo govori o njihovim liderima koji veličaju ratne zločince a svojem narodu nameću krivicu o počinjenom genocidu nad Bošnjacima. Davno ispričan mit na kojem „vječno ugroženi narod“ bazira svoju genocidnu ideologiju. Niko ne mrzi Srbe, ali svaki društveno odgovoran čovjek, svako ko sebe naziva humanim i moralnim bićem, prezire nasilje, zločine i genocid koji je počinio genocidni okot iz srpskog naroda. Na njima je da osude svoje zločince, upute izvinjenje i od bošnjačkih žrtava genpocida zatraže javni oprost. Boriti se protiv zla najviši je stupanj ljudskosti, a jedno od najvećih zala današnjeg vremena je postojanje Rs, koja je nastala na genocidu, etničkom čišćenju, progonima, za neka od ovih zlodjela je osuđen i sam kolovođa ove krvave družine zločinac Momčilo Krajišnik. Nadalje, ova genocidna bratija pokušava držati lekcije iz vjerske etike reisu-l-ulemi (1992-95) dr. Mustafi Ceriću o tome šta predstoji jednom vjerskom službeniku. Paradoks, da se na etiku pozivaju i da u etiku pozivaju druge oni koji pripadaju SPC, koja je saučesnik u planiranju i izvršenju genocida, čija su sveštena lica blagoslovila one koji su izvršavali genocid, za što postoje i materijalni dokazi, kao što je blagoslov pripadnika zloglasne jedinice „Škorpioni“, kao i svih drugih učesnika u genocidu. Pozivaju nas na vjersku etiku oni čija sveštena lica u gradu genocida u Srebrenici na Badnju noć pjevaju četničke pjesme, veličaju genocid i zločince. Bilo bi moralno da na etiku pozovete SPC, pa kad njih uvedete u red, onda se javite za riječ. Do tada uzmite na znanje da je sačuvana Saborna crkva u Sarajevu kao i svi vjerski objekti koji su bili na dijelu teritirije pod kontrolom Armije RBiH. Ali o njima još govori bespravno izgrađena pravoslavna crkva u avliji Fate Orlović, i porušene džamije, od Ferhadije do Aladže, govore o vama i nama diljem državne teritorije Bosne i Hercegovine gdje su uspostavili genocidnu tvorevine.

I to prizivanje navodnog straha zbog „propale“ inicijative o promjeni imena entiteta Rs, kao razloga pisma dr. Cerića Dodiku i Srbima u BiH i Srbiji, može se poistovjetiti sa mitomanskim strahom koji je postao genetsko naslijeđe srpskog naroda. Da su se Bošnjaci bojali ishoda inicijative, zasigurno je ne bi ni spominjali, a na posljetku i podnijeli. Bošnjaci se ne boje, samo su oprezni, jer ih je iz jedne rupe jedanaest puta guja ujela.

A što se tiče poraza pomenute inicijative o promjeni imena Rs, vidi se koga je strah, ko se podigao na noge, ko prijeti, ko ne dozvoljava ni da se apelacija podnese, što govori da je strah vas koji ste stvarali Rs na genocidu, svjesni ste da je ta tvorevina nastala na najgorim fašističkim osnovama, i da takva nema pravni legitimitet postojanja, zato i bljujete vatru kao opaki zmajevi. A Bošnjake strah nije, mi smo preko glave prometnuli genocid u kontinuitetu, pa možemo i vaše sulude prijetnje o otcjepljenju, koje će ostati samo prijetnja i pusta želja.


Povampireni osuđeni ratni zločinac u separatističkoj ofanzivi u rušenju države BiH (Karikatura: Šukrija Meholjić)


Pozivati se na disoluciju Jugoslavije i praviti poveznicu s BiH je politička i hostorijska glupost koju plasirate. Dobro vam je poznat historijat državnosti BiH, njezina prisutnost na političkoj sceni svijeta, još onda kad vi i vaši mentori iz Beograda niste umjeli čitati ni geografsku ni političku kartu svijeta, jer niste ni postojali.

Treba li vas napominjati da su u Bosni bili Rimljani, Osmanilije, Austrougari, pa sad im ni spomena nema, a Bosna postoj? Očito je da iz prošlosti ne učite, niti pouku uzimate, jer da se okrenete samo četvrt stoljeća unazad, bilo bi vam jasno da je BiH neuništiva, nedjeljiva, da vam nije uspjelo ni agresijom, ni svim mogućim oružjima i oruđima da je uništite, da vam ni genocid nije pomogao u stvaranje „Velike Srbije“, a to da li ćete vi ići iz Bosne, to je vaše pravo ako vam ovdje nije dobro, a vi put pod noge.

Na kraju, ko može vjerovati fašisti koji navodno poziva ljude na suživot, a u biti je nosilac ideje genocida i genocidne tvorevine? Posebno je nedopustivo da jedan ratni zločinac uzme sebi za pravo da čita lekcije čovjeku čiji lik i djelo poštuje svijet, čovjeku koji je dobitnik UNESCOVE nagrade za mir, čovjeku koji ne samo da je vjerski autoritet Bošnjaka, nego je vjerski autoritet kojeg poštuje Istok i Zapad.

Ratnom zločincu je mjesto na smetlištu društva, a ne da sebi uzima pravo i slobodu da se obraća ekselenciji reisu dr. Mustafi Ceriću.

Asocijecija „Stvaraoci Rs“, bi trebala biti predmetom istražnih organa SIPE i Tužilaštva BiH, jer stvarati Rs, znači direktno učešće u izvršenju genocida nad Bošnjacima.

Kad se sljedeći put drznete pisati nekome pismo, uputite ga na adrese kazamata gdje vam robijaju ideolozi, možete i poneko poslati u Beograd, pa se sjetite i Irineja. Ali da vam više nikad nije palo napamet da se obraćate reisu dr. Mustafi Ceriću, jer ratni zločinci mogu i smiju komunicirati samo sa sebi jednakima, a moralne vertikale za vas su nedostižne. Za vas reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić, nije adresa, jer vašim zločinačkim nazivom i zločinačkom prošlošću vrijeđate dostojanstvo svih Bošnjaka, a posebno je ispod časti da se u vašim ustima nađe ime ekselencije dr. Mustafe Cerića.Ostali prilozi:
» MOŽE LI KO ZAUSTAVITI BAKIRA IZETBEGOVIĆA?
Muhamed Mahmutović | 16. July 2020 16:23
» O AJA SOFIJI - SAMO ZA LJUDE OTVORENOG DUHA, UMA I SRCA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 15. July 2020 16:26
» MANTIL MOG BABE SAFETA
Nezir Hadžić | 14. July 2020 15:40
» PRIZNANJE I NEGIRANJE SREBRENIČKOG GENOCIDA
Zijad Bećirević | 14. July 2020 15:23
» TO JE VUK!
Said Šteta | 13. July 2020 03:58
» SREBRENICA NA TRGU HEROJA
Aziz Hurem | 13. July 2020 03:40
» SREBRENIČKA ZAKLETVA
Ismail Šehić | 12. July 2020 14:42
» JUČER JE PONIŠTEN RUSKI VETO NA REZELUCIJU OSUDE SRPSKOG GENOCIDA NAD BOŠNJACIMA/BOSANCIMA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 12. July 2020 13:11
» SJEĆANJE NA GENOCID U SREBRENICI
Božidar Proročić | 10. July 2020 12:28
» DODIKOVE BUBICE I PLANETRNI VIRUSI
Mr. Milan Jovičić | 04. July 2020 18:58
» PORUKA IZ NOVOG PAZARA "BEOGRADSKOJ GOSPODI"
Šefka Begović-Ličina | 01. July 2020 17:48
» HUJKE - HEROJ SA OČIMA BOJE NERETVE
Elmedina Muftić | 29. June 2020 21:54
» SRCE NERETVICE
Said Šteta | 24. June 2020 14:15
» NE ZABORAVIMO MOSTAR, NI ZA OVE IZBORE!
Mr. Milan Jovičić | 21. June 2020 16:47
Ostali prilozi istog autora:
» STUPNI DO - UZP POMRAČENOG UMA
21. October 2019 00:35
» NEĆEMO VAS NI PITATI!!!
19. September 2019 15:21
» KIDISANJE NA BOŠNJAKE
23. August 2019 18:41
» BREGOVIĆEVA TROPRSTA PISMA
17. August 2019 02:37