Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Udruženje novinara Crne Gore:
NOVINARU ADELU OMERAGIĆU URUČENA NAGRADA ZA NAJBOLJU REPORTAŽU U 2018.
Autor: AA
Objavljeno: 23. January 2019. 13:01:24


Udruženje novinara Crne Gore uručilo je danas godišnje nagrade laureatima za 2018. godinu, među kojima i dopisniku Anadolu Agency iz Crne Gore Adelu Omeragiću, koji je dobitnik godišnje nagrade za najbolju reportažu u 2018. godini, javlja Anadolu Agency (AA).

Žiri Udruženja novinara Crne Gore u sastavu Milica Kralj, Đorđe Brujić i Goran Ćetković odlučio je da Adelu Omeragiću dodijeli Nagradu za reportažu "Boško Pušonjić", o rijetkom prirodnom fenomenu u Crnoj Gori, stablu iz kojeg izvire voda. Reportaža je objavljena u februaru 2018. godine, prenijeli su je brojni mediji u regiji i izazvala je brojne pozitivne reakcije publike.

Udruženje novinara Crne Gore je na današnjoj svečanosti povodom 23. januara, Dana novinara Crne Gore, nagrade uručilo i Radiju "Svetigora“, koji je osvojio prvu godišnju nagradu, uredniku "Barskog portala” Milenku Jovanoviću, koji je osvojio drugu godišnju nagradu, i Zdravku Šakotiću, dopisniku lista "DAN“ iz Herceg Novog, kome je pripala treća nagrada.

Nagrada za životno djelo, prema odluci žirija, pripala je novinarima Milanu Šćekiću i Slobodanu Vučiniću.

Dopisnik AA iz Crne Gore Adel Omeragić, rođen je 1988. godine u Gusinju. Osnovnu školu završio je u Gusinju, gimnaziju u Plavu, a diplomirao je novinarstvo na Fakultetu političkih nauka u Podgorici. Novinarstvom se bavi od 2013. godine, kada je počeo raditi u "Dnevnim novinama", u redakciji za politiku. Početkom 2014. godine počeo je raditi kao dopisnik Regionalnog ureda Anadolu Agency kao za Balkan iz Crne Gore.Ostali prilozi:
» SVJETSKI ŠAMAR NEGATORIMA GENOCIDA U SREBRENICI
Vijesti.ba | 13. July 2019 11:17
Ostali prilozi istog autora: