Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

BADNJE I BOŽIĆNO ORGIJANJE: Komentar na srpski fašizam dana i noći
SRPSKI GENOCIDNI FAŠIZAM U SREBRENICI
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 07. January 2019. 13:01:59


DR. MUSTAFA CERIĆ: Tražim od visokog predstavnaka Valentina Inzka da hitno sazove PIC (Peace Implementation Council) radi osude srpsko-fašističkog orgijanja, ismijavanja i vrijeđanja žrtava Genocida u Srebrenici te da izvjesti UN o ovom gnusnom činu srpske politike u Bosni. Žrtve Genocida u i oko Srebrenice imaju pravo na duševni mir. Niko nema pravu da ih uznemirava, napose oni koji još uvjek negiraju dokazani i punopravno osuđeni zločin Genocida nad njihovim najmilijim.
Ništa novo i ništa iznenađujuće! Srpski genocidni fašizam traje u Srebrenici još žešće i još mračnije nego prije i to baš na badnji dan srpsko-hrišćanske vjere i crkve.

I licemjerje ima neku granicu, ali izgleda u srpsko-hrišćanskom licmjerju nema granice. Sve je dopušteno do besvjesti. Pričati o srpskom božičnom miru u Sarajevu, a orgijati četničko-fašističke pjesme u Srebrenici, mjestu najvećeg srpskog zločina Genocida nakon Holokausta na badnji dan, previše je i od crnog Lucifera. To je, zaista, prevršilo svaku mjeru vjere, morala, ljudske časti, dostojanstva i ukusa.

Stoga, pozivam reisu-l-ulemu Huseina ef. Kavazovića da objavi moratorium na sve kontakte sa Srpskom pravoslavnom crkvom sve dok se patrijarh srpski Irinej ne izvine žrtvama Genocida u i oko Srebrenice za nanešenu im duševnu bol i uvredu ljudske časti i dostojanstva zbog srpsko-pravoslavnog četničko-fašističkog orgijanja u Srebrenici na badnji dan / veče te da jasno i nedvosmisleno obeća da se to više neće nikad ponoviti.

Može li iko normalan zamisliti da Nacisti dođu u Aušvic obilježiti svoj vjerski praznik, orgijajući svoje nacističke pjesme, koje ciljano vrijeđaju žrtve Holokausta?(Note: budući da sam usmeno i iskreno predlagao muftiji tuzlanskom Vahid ef. Fazloviću da se ustanovi redovna džuma-namaz petkom na Musalli u Potočarama, osjećam potrebu da to danas javno kažem da se to odmah uradi. Jer, očito muftija Fazlović ili nije shvatio ili nije prihvatio moju usmenu sugestiju, odnosno prijedlog. A predlagao sam da se svakog petka na Musalli u Potočarima prije džume-namaza prouči Jasin-i šerif za duše žrtava Genocida, koji leže tu u mezarju. Također, predložio sam da se napravi program tako da se svi bosanski imami-hatibi izmjenjaju kao hatibi sa svojim džematlijama na Musalli u Potočarima te da mjesečno ili u dva mjseca hatib bude jedan od imama-hatiba iz bošnjačke dijaspore, posebno iz Europe. Svi, a posebno imami-hatibi, moraju nositi u dušu i na jeziku emanet srebreničkih šehida, a to je da se nikad ne zaboravi zločin srpskog Genocida. Nakon 11. jula, Potočari i Srebrenica ostanu pusti, a nakon što je došao srpski načelnik, ono malo Srebreničana koji su se vratili, ostavljeni su na milost i nemilost negatorima Genocida. Tako ostavljena Srebrenica izgleda sablasno i pusto. Vrijeme je da se to promjeni i da kroz džumu-namaz na Musalli u Potočarima svakoga petka odsada pa do Sudnjeg dana čuje glas ezana i osjeti duša Bošnjaka bez obzira na sve. To šehidi Srebrenici zaslužuju. Nadam se da će muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović razumjeti ovaj moj javni i iskreni prijedlog i uraditi to što niko ne može osporiti, ako Bog da).Takodjer, tražim od visokog predstavnaka Valentina Inzka da hitno sazove PIC (Peace Implementation Council) radi osude srpsko-fašističkog orgijanja, ismijavanja i vrijeđanja žrtava Genocida u Srebrenici te da izvjesti UN o ovom gnusnom činu srpske politike u Bosni. Žrtve Genocida u i oko Srebrenice imaju pravo na duševni mir. Niko nema pravu da ih uznemirava, napose oni koji još uvjek negiraju dokazani i punopravno osuđeni zločin Genocida nad njihovim najmilijim.

No, bitnije od svega u ovom trenutku je poziv zvaničnim i odgovornim bosanskim duhovnim i političkim predstavnicima u našoj zemlji da se uozbilje u svom odgovornom poslu, a to znači da koriste sredstva, koja su im na raspolaganju u odbrani časti, slobode i morala svih građana u našoj zemlji, uključujući i žrtve Genocida u Srebrenici. Svi, i pobjednici i gubitnici na posljednjim općim izborima, treba da prestanu međusobno trgovati za sitne pare, već treba da zajedno rade na očuvanju i razvijanju bosanskog društva u kojem će se poštivati čast i dostojanstvo svakog čovjeka, uključujući i žrtve Genocida u Srebrenici.Srpsko-fašističko orgijanje u Srebrenici na badnji dan je alarm svim ljudima zdrave pameti u našoj zemlji da je bosansko društvo bolesno od teške duševne i moralne bolesti, koja se može izliječiti samo duhovnom i moralnom obnovom, a nikako paganskim orgijanjima, lažnom duhovnošću i moralnom neosjetljivošću.

Allahu Svemogući, osnaži nas da ostanemo moralno uspravni i u dobru i u zlu!

Allahu Sveznajući, pouči nas kako da se nosimo sa zlom zlih ljudi!

Allahu Milostivi, omili nam istinu, pravdu, mir i pomirenje uvijek i na svakom mjestu! Amin!Ostali prilozi:
» SREBRENIČKA REZOLUCIJA EP JE IZRAZ KONTINUITETA PAMĆENJA GENOCIDA NAD NAŠIM NARODOM
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 15. January 2019 19:37
» PATOLOŠKI LAŽOV NEMANJA KUSTURICA
Prof. dr. Jusuf Mulić | 14. January 2019 17:18
» GEBELSOVSKE GENSKE LAŽI MRZITELJA BOSNE
Said Šteta | 13. January 2019 13:36
» DVOJAKA LICEMJERNA ČOVIĆEVA POLITIKA PREMA BOSNI I HERCEGOVINI
Akademik dr. Suad Kurtćehajić | 12. January 2019 18:53
» NESTALO JE JAGNJADI ZA KLANJE
Ajša Čišija | 12. January 2019 18:27
» BIR RADIO POVEZUJE DUŠE I SRCA MUSLIMANA BOŠNJAKA ŠIROM SVIJETA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 12. January 2019 14:53
» LAŽNA DRŽAVA REPUBLIKA SRPSKA
Akademik dr. Suad Kurtćehajić | 11. January 2019 16:25
» POMENULO SE...6
Fatih Hadžić | 11. January 2019 15:50
» 27 GODINA GENOCIDNE TVOREVINE
Zijad Bećirević | 09. January 2019 21:29
» TEMELJI RS SU MASOVNE GROBNICE OD BOSANSKOG NOVOG DO TREBINJA
Mirsad Duratović | 09. January 2019 13:14
» NEMA POMIRENJA BEZ PRIZNANJA GENOCIDA
Armin Čusto, dipl.iur. | 07. January 2019 15:29
» SRPSKI GENOCIDNI FAŠIZAM U SREBRENICI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 07. January 2019 13:25
» U GUSINJU I PLAVU PULSIRA NEKI NOVI ŽIVOT
Mr. sci. Džavid Begović | 07. January 2019 01:41
» (H)AJDUČKA MEMETIKA, KAO BIOLOŠKA GENETIKA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 05. January 2019 13:30
» LESSOVA FIJASKO ANALITIKA - OD NEDOUČENOSTI DO ZLIH NAMJERA
Dženis Šaćirović | 04. January 2019 20:34
» BIH MOŽE DA BUDE PRIMJER NAJBOLJEG ŠTO SVIJET MOŽE DA PONUDI
Ibrahim Osmanbašić | 04. January 2019 20:24
Ostali prilozi istog autora:
» BOSNO MOJA
10. January 2019 15:54
» ONA, ANA BRNABIĆ, PINK PANTER
16. November 2018 15:19