Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

BADNJE I BOŽIĆNO ORGIJANJE: Komentar na srpski fašizam dana i noći
SRPSKI GENOCIDNI FAŠIZAM U SREBRENICI
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 07. January 2019. 13:01:59


DR. MUSTAFA CERIĆ: Tražim od visokog predstavnaka Valentina Inzka da hitno sazove PIC (Peace Implementation Council) radi osude srpsko-fašističkog orgijanja, ismijavanja i vrijeđanja žrtava Genocida u Srebrenici te da izvjesti UN o ovom gnusnom činu srpske politike u Bosni. Žrtve Genocida u i oko Srebrenice imaju pravo na duševni mir. Niko nema pravu da ih uznemirava, napose oni koji još uvjek negiraju dokazani i punopravno osuđeni zločin Genocida nad njihovim najmilijim.
Ništa novo i ništa iznenađujuće! Srpski genocidni fašizam traje u Srebrenici još žešće i još mračnije nego prije i to baš na badnji dan srpsko-hrišćanske vjere i crkve.

I licemjerje ima neku granicu, ali izgleda u srpsko-hrišćanskom licmjerju nema granice. Sve je dopušteno do besvjesti. Pričati o srpskom božičnom miru u Sarajevu, a orgijati četničko-fašističke pjesme u Srebrenici, mjestu najvećeg srpskog zločina Genocida nakon Holokausta na badnji dan, previše je i od crnog Lucifera. To je, zaista, prevršilo svaku mjeru vjere, morala, ljudske časti, dostojanstva i ukusa.

Stoga, pozivam reisu-l-ulemu Huseina ef. Kavazovića da objavi moratorium na sve kontakte sa Srpskom pravoslavnom crkvom sve dok se patrijarh srpski Irinej ne izvine žrtvama Genocida u i oko Srebrenice za nanešenu im duševnu bol i uvredu ljudske časti i dostojanstva zbog srpsko-pravoslavnog četničko-fašističkog orgijanja u Srebrenici na badnji dan / veče te da jasno i nedvosmisleno obeća da se to više neće nikad ponoviti.

Može li iko normalan zamisliti da Nacisti dođu u Aušvic obilježiti svoj vjerski praznik, orgijajući svoje nacističke pjesme, koje ciljano vrijeđaju žrtve Holokausta?(Note: budući da sam usmeno i iskreno predlagao muftiji tuzlanskom Vahid ef. Fazloviću da se ustanovi redovna džuma-namaz petkom na Musalli u Potočarama, osjećam potrebu da to danas javno kažem da se to odmah uradi. Jer, očito muftija Fazlović ili nije shvatio ili nije prihvatio moju usmenu sugestiju, odnosno prijedlog. A predlagao sam da se svakog petka na Musalli u Potočarima prije džume-namaza prouči Jasin-i šerif za duše žrtava Genocida, koji leže tu u mezarju. Također, predložio sam da se napravi program tako da se svi bosanski imami-hatibi izmjenjaju kao hatibi sa svojim džematlijama na Musalli u Potočarima te da mjesečno ili u dva mjseca hatib bude jedan od imama-hatiba iz bošnjačke dijaspore, posebno iz Europe. Svi, a posebno imami-hatibi, moraju nositi u dušu i na jeziku emanet srebreničkih šehida, a to je da se nikad ne zaboravi zločin srpskog Genocida. Nakon 11. jula, Potočari i Srebrenica ostanu pusti, a nakon što je došao srpski načelnik, ono malo Srebreničana koji su se vratili, ostavljeni su na milost i nemilost negatorima Genocida. Tako ostavljena Srebrenica izgleda sablasno i pusto. Vrijeme je da se to promjeni i da kroz džumu-namaz na Musalli u Potočarima svakoga petka odsada pa do Sudnjeg dana čuje glas ezana i osjeti duša Bošnjaka bez obzira na sve. To šehidi Srebrenici zaslužuju. Nadam se da će muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović razumjeti ovaj moj javni i iskreni prijedlog i uraditi to što niko ne može osporiti, ako Bog da).Takodjer, tražim od visokog predstavnaka Valentina Inzka da hitno sazove PIC (Peace Implementation Council) radi osude srpsko-fašističkog orgijanja, ismijavanja i vrijeđanja žrtava Genocida u Srebrenici te da izvjesti UN o ovom gnusnom činu srpske politike u Bosni. Žrtve Genocida u i oko Srebrenice imaju pravo na duševni mir. Niko nema pravu da ih uznemirava, napose oni koji još uvjek negiraju dokazani i punopravno osuđeni zločin Genocida nad njihovim najmilijim.

No, bitnije od svega u ovom trenutku je poziv zvaničnim i odgovornim bosanskim duhovnim i političkim predstavnicima u našoj zemlji da se uozbilje u svom odgovornom poslu, a to znači da koriste sredstva, koja su im na raspolaganju u odbrani časti, slobode i morala svih građana u našoj zemlji, uključujući i žrtve Genocida u Srebrenici. Svi, i pobjednici i gubitnici na posljednjim općim izborima, treba da prestanu međusobno trgovati za sitne pare, već treba da zajedno rade na očuvanju i razvijanju bosanskog društva u kojem će se poštivati čast i dostojanstvo svakog čovjeka, uključujući i žrtve Genocida u Srebrenici.Srpsko-fašističko orgijanje u Srebrenici na badnji dan je alarm svim ljudima zdrave pameti u našoj zemlji da je bosansko društvo bolesno od teške duševne i moralne bolesti, koja se može izliječiti samo duhovnom i moralnom obnovom, a nikako paganskim orgijanjima, lažnom duhovnošću i moralnom neosjetljivošću.

Allahu Svemogući, osnaži nas da ostanemo moralno uspravni i u dobru i u zlu!

Allahu Sveznajući, pouči nas kako da se nosimo sa zlom zlih ljudi!

Allahu Milostivi, omili nam istinu, pravdu, mir i pomirenje uvijek i na svakom mjestu! Amin!Ostali prilozi:
» LAŽIMO SE, LAŽIMO I BUDIMO, ZA DOM SPREMNI
Mr. Milan Jovičić | 25. June 2019 17:18
» JEDNOM SRPSKOM NEGATORU GENOCIDA PRVO PISMO
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 23. June 2019 13:15
» PROKLETSTVO MUSLIMANA
Šerif Ajradinoski | 21. June 2019 16:50
» BOŠNJAČKO SPAŠAVANJE REDOVA RAJANA
Dr. Harun Hadžić | 20. June 2019 16:57
» ANTIDRŽAVNI ELEMENTI BLOKIRAJU DRŽAVU!
Zlatan Begić | 18. June 2019 19:19
» BLOKADA DRŽAVE BIH
Džebrail Bajramović | 17. June 2019 21:02
» KOSOVO - KOLONIZACIJA I KOLONIZATORI
Avdo Metjahić | 17. June 2019 17:55
» AKO SI NACIONALNO NEOSVJEŠTEN, NEMOJ DRUGIMA NACIONALNU SVIJEST ZAMRAČIVATI!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 16. June 2019 18:38
» LAKTAŠKI GUSLAR I NJEGOVI PAPCI
Mr. Milan Jovičić | 16. June 2019 16:22
» KO ĆE TEBI HALALIT’, SENADE?
Elmedina Muftić | 13. June 2019 15:08
» PORAZ
Mustafa Kahramanyol, prof. dr. emeritus | 13. June 2019 14:58
» ČIJA LI JE SRAMOTA NA VIDIKU?
Mr. Milan Jovičić | 12. June 2019 21:55
» ŠAHOVSKI DRAGULJI SOFTE EVELA
Said Šteta | 12. June 2019 16:23
» SENADE, SENADE, UGURSUZE!
Ajša Čišija | 11. June 2019 16:37
» TOPOVI ĆE UVIJEK PUCATI
Aziz Hurem | 02. June 2019 23:28
» ZAR I TI, DRUŽE FEĐA!?
Mr. Milan Jovičić | 01. June 2019 15:47
» DAN BIJELIH TRAKA: KRISTALNA NOĆ (KRISTALNACHT) U PRIJEDORU
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 31. May 2019 14:58
» BH. PRAVOSUĐE U KANDŽAMA KRIMINALA
Džebrail Bajramović | 31. May 2019 14:40
» SIKTER OD BOSNE I BOŠNJAKA
Elmedina Muftić | 29. May 2019 13:24
Ostali prilozi istog autora: