Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Beograd
SVESRPSKO BADNJAČKO OKUPLJANJE: VUČIĆ SA PREDSTAVNICIMA SRPSKOG NARODA U REGIONU
Autor: NAP
Objavljeno: 06. January 2019. 14:01:05


Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa predstavnicima srpskog naroda u regionu kazao je da će Srbi i dalje raditi na očuvanju srpske kulture, pisma i jezika i pomagati se međusobno. Sastanak je održan sa predstavnicima Srba iz BiH, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije.

- Mi sa Republikom Srpskom i Bosnom i Hercegovinom kao što znate imamo veoma bliske, veoma dobre odnose. BiH je jedan od naših ključnih trgovinskih partnera, ali to su i Crna Gora i Makedonija, pa i Hrvatska. Sa svim tim zemljama Republika Srbija ima suficit u svom trgovinskom odnosu. To znači da su te zemlje od izuzetnog značaja za nas jer su to prostori na koji mi možemo na najbolji i najuspješniji način da plasiramo i svoju robu. Zato je od posebnog našeg interesa da sa tim zemljama imamo dobre odnose, - kazao je Vučić.

Kako je istakao srbijanski predsjednik suština današnjeg sastanka bila je da su svi Srbi jasno stavili do znanja da je mir i očuvanje stabilnosti od prioritetnog značaja.

- Politika koju vodimo je politika saradnje, dobrih odnosa, u kojoj se neće ugrožavati tuđi nacionalni i državni interes i gdje ćemo čuvati naše nacionalne i državne interese. To se ne sukobljava već je nešto što treba podsticati nešto drugo, - kazao je Vučić.

On je kazao da je sa Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović uspio napraviti odnos poštovanja, razumijevanja i podrške i u trenucima kada postoje razlike i kada se ne misli isto.

Medijima se obratio i Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH navodeći da "smo svi zagledani u Srbiju i njeno nastojanje da nam pomogne".

- Republika Srpska je sinonim za slobodu, a Srbija je sinonim za život, - poručio je Dodik.Ostali prilozi:
» SPP OSUĐUJE NAPAD NA VIJEĆNIKE BNV
B.net | 26. June 2019 18:53
» VOGOŠĆA OBILJEŽILA SVOJ DAN
Eset Muračević | 25. June 2019 19:50
» NASTAVLJAMO POMAGATI DJECI
NAP | 22. June 2019 14:42
Ostali prilozi istog autora:
» NASTAVLJAMO POMAGATI DJECI
22. June 2019 14:42