Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Drugi dio
DR. CERIĆ: SAMO DODIKOVO “NJET” - SPAŠAVA NATO U BOSNI ZA BOSNU
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 03. January 2019. 19:01:05

DR. MUSTAFA CERIĆ: NATO je jasno stavio do znanje srpskoj politici u Bosni da račina na bosansku vojnu silu, te da neće ostavit bosanski mir i sigurnost na milost i nemilost vojno “neutralnoj” Srbiji, jer to je samo priča za malu djecu


Drugi dio
Čovjek ne zna u čemu je hajr. Ali, ne zna ni u čemu je za njega zlo. Primjer za to je Milorad Dodik, koji je mislio da je srpsko “NJET” za NATO hajr za njega i srpski narod, a ono ispada da je to za njega i srpski narod zlo kao što je “NETT” bilo zlo za srpski narod od “Z-4 Plana” u Hrvatskoj do Rambijea za Kosovo.

Na drugoj strani Bošnjaci/Bosanci su mislili da je srpsko “NJET” za NATO zlo za Bosnu i Bošnjake / Bosance, ali se pokazalo da je to hajr. Jer, da Dodik nije upotrijebio srpsko “NJET” za NATO ne bi generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg tako snažno pohvalio bosanski doprinos NATO-vim operacijama. Time je NATO jasno stavio do znanje srpskoj politici u Bosni da račina na bosansku vojnu silu, te da neće ostavit bosanski mir i sigurnost na milost i nemilost vojno “neutralnoj” Srbiji, jer to je samo priča za malu djecu.

Prema tome, Dodiku ništa ne ostaje već da hitno povuče srpsko “NJET” iako to ne bi bilo dobro za Bosnu, jer sve dok važi srpsko “NJET” za NATO, Bosna ima šansu da se oslobodi od straha od novog genocida. Stoga, Dodika treba čvrsto vezati oko vrata za srpsko “NJET” za NATO, jer će tako NATO biti još aktivnije zainteresiran da primi bosansku vojnu slilu u sistem svoje odbrane, što svakako odgovara Bosni i Bošnjacim/Bosancima kao siguran štit od novog srpskog genocida, jer onaj koji negira svoj dokazani i pravosnažno osudjeni genocid, spreman je počiniti novi genocid na isti način kao i prethodni.

Stoga, hvala generalnom sekretaru NATO-a Jens Stoltenbergu na ohrabrujućoj poruci da je NATO prisutan u Bosni i da cijeni bosansku vojnu silu u Natovim mirovnim operacijama, uključujući i domaće operacije ako zatreba.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
» JEDNOM DOBROM BOŠNJANINU
10. July 2019 19:05