Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

AKADEMIK ZUKORLIĆ POSJETI PREŠEVO: SUSRET SA PREDSJEDNIKOM OPĆINE ARIFIJEM I POSJETA MEDRESI
Autor: B.net
Objavljeno: 28. December 2018. 20:12:58


U četvrtak, 27. 12. 2018., predsjednik Stranke pravde i pomirenja akademik Muamer Zukorlić boravio je u zvaničnoj posjeti Preševu. Posjetu je započeo sastankom sa predsjednikom općine Preševo Šćiprim Arifijem. Delegaciju SPP-a predvođenu predsjednikom Zukorlićem činili su generalni sekretar Edin Đerlek i potpredsjednik Kujtim Sadriu.

Predsjednik ove općine je istakao da mu je posebna čast što ga je posjetio narodni poslanik Muamer Zukorlić te izrazio veliku zahvalnost za doprinos koji daje za ovu oblast kroz djelovanje u Parlamentu Republike Srbije, gdje se prije svega dosljedno bori za interese svog naroda ali pritom ne zaboravljajući i građane Preševa ukazujući na probleme sa kojima se oni suočavaju, kao i pomoć koju pruža Internacionalnom univerzitetu u Preševu gdje mladi ljudi imaju priliku da se afirmišu, steknu kvalitetno obrazovanje a samim tim dođu lakše i do posla.Arifi je upoznao Zukorlića sa konkretnim problemima s kojima se suočavaju, ali i mnoštvom pozitivnih stvari i projekata koje su ostvarene u toku njegovog mandata i rada kao predsjednika općine.

Tokom razgovora, akademik Zukorlić je izrazio veliko zadovoljstvo što je u prilici da zvanično posjeti Preševo i bude toplo primljen od strane predsjednika općine i njegovih saradnika, istakavši potpunu spremnost da svoje resurse stavi na raspolaganje te da u njemu mogu imati iskrenog, korektnog i veoma dosljednog partnera koji ce pružiti pomoć gdje god ona bude moguća, a to je ostvarljivo samo ako se sa druge strane ima pravi partner i sagovornik sa kojim se to moze realizirati.

Sastanak je okončan načelnim dogovorom o saradnji sa fokusom na saradnju u budućem sazivu parlamenta, dok će detalji iste biti definirani u narednom periodu.Nakon ovog sastanka, akademik Zukorlić posjetio je Medresu u Preševu gdje je upoznat sa aktualnim pitanjima i problemima sa kojima se suočavaju u ovoj školi, te je izrazio spremnost da se ti problemi riješe i otklone kako bi Medresa u Preševu išla putem razvoja.

U nastavku posjete, dr. Zukorlić je obišao završne radove na novoj zgradi Internacionalnog univerziteta gdje je izrazio zadovoljstvo onim što je do sada urađeno, te je na koncu posjete bio i specijalni gost na lokalnoj televiziji u Preševu.
Ostali prilozi:
» SPP OSUĐUJE NAPAD NA VIJEĆNIKE BNV
B.net | 26. June 2019 18:53
» VOGOŠĆA OBILJEŽILA SVOJ DAN
Eset Muračević | 25. June 2019 19:50
» NASTAVLJAMO POMAGATI DJECI
NAP | 22. June 2019 14:42
Ostali prilozi istog autora: