Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Teme

NAGRADA ZA BOSANSKU DOPUNSKU ŠKOLU MANCHESTER
Autor: B.net
Objavljeno: 23. December 2018. 13:12:08


U prostorijama Bosanske škole u Manchesteru je održana ceremonija dodjele priznanja za učešće na nedavno održanom MACFEST-u.

Dodjela nagrade je velika priznanje za Bosansku školu, budući da je Bosanska škola u Manchesteru pored svih poteškoća uspjela opstati i radi već punih 18 godina, ponajviše zahvaljujući gospođi Sadiji Muminović, koja se istinski bori za ovu skolu.

Večerašnja ceremonija je bila izuzetno posjećena. Predstavnici različitih zajednica su došli da odaju priznanje prvo organizatoru večerašnjeg događaja, g-đi Sadiji Muminović, ali i svim građanima Bosne i Hercegovine.

Na večerašnjem događaju prvo su djeca, bivši i sadašnji učenici izveli kratki program, koji su sami pripremili i priredili pravo iznenađenje za sve prisutne.Potom je gđa. Sadija dala kratki uvod u Bosansku školu, od njenih početaka do današnjih dana. Svi gosti su bili pozitivno iznenađeni kako ova škola ima dugu tradiciju.

Predstavnici Manchester Council-a, Bosnia UK Networka i BH Ambasade u UK su poslali čestitke na osvojenom priznanju uz izvinjenje da niasu mogli prisustvovati večerašnjoj ceremoniji.

Potom se gđa. Qaisra Shahraz, direktorica MACFEST-a obratila svim prisutnima, naglasivši da joj je bilo izuzetno važno da Bosanska škola učestvuje na ovome festivalu i predstavi tradiciju i kulturu Bosne i Hercegovine. Naglasila je kako je g-đi Sadiji i ostalim učiteljima u školi bilo izuzetno tesko u početku, ali nakon odgledane prezentacije o historiji škole bila je zadivljena kako su i šta su sve postigli.

Na kraju je uručena nagrada za Bosansku školu, kao i podjela svjedočanstava za učenike ove škole.
Poslije slikanja, gosti su se mogli poslužiti bosanskim specijalitetima, slanim i slatkim jelima, kao i tradicionalnom bosanskom kafom. Svi su bili prijatno odusvljeni večerašnjim događajem i svi su čestitali gđi. Sadiji jer su ponosni na njen uspjeh, kao i uspjeh svih učitelja i učenika Bosanske škole u Manchesteru.

Bosanskohercegovačka dopunska škola manchester je počela sa radom 2000. Godine. Ove školske godine ima 8 djece i 2 sa posebnim potrebama. U školi rade 2 učiteljice, dr. Belma Muhamedagić i Rasema Bakkali Alajmović koja rad isa djecom sa posebnim potrebama. Imamo dvije nase ucenice koje pohadzale bosansku skolu od prvog do zadnjeg razreda i nastavile dolazit. Takodje uciteljima pomažu bivše učenice Nabila Čohadžić i Umama Elkramti koje su uspješno završile BH dopunsku Školu ali i dalje redovno dolaze da pomognu rad škole. (Dr Belma Muhamedagić / Bosnia UK Network)
Ostali prilozi:
» NA AHIRET PRESELIO IBRAHIM - IBRO REKOVIĆ
Bošnjaci.Net | 04. August 2019 12:22
» NITI SMIJE BITI ZABORAVA A NI OPROSTA!
Hamza Subašić | 29. July 2019 19:11
» TROSATNA DJEČIJA ODA DOMOVINI
Hanna Hajduk | 10. July 2019 13:42
» HEROINA EMIRA BAŠIĆ - LEGENDA S UŠĆA SANE U UNU
Ferhat Korajac | 02. July 2019 13:42
» AKADEMIK NAJETOVIĆ NA BATONOVOJ TRIBINI
Said Šteta | 27. June 2019 16:24
» KADERSKA DOVA I KADERSKI VAZ
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 31. May 2019 16:49
Ostali prilozi istog autora: