Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Novi Pazar
VIJEĆNICI MATICE BOŠNJAČKE PODNIJELI KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV SAITA KAČAPORA I MIRZE HAJDINOVIĆA
Autor: B.net
Objavljeno: 13. December 2018. 19:12:31

KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV SAITA KAČAPORA I MIRZE HAJDINOVIĆA: Kršili Zakon o nacionalnim savjetima nacionalnih manjina i svjesno i namjerno učinili niz zloupotreba i nepravilnosti


Matica bošnjačka obavještava javnost da su podnijete krivične prijave protiv vijećnika Saita Kačapora i Mirze Hajdinovića zbog grubog kršenja Zakona o nacionalnim savjetima nacionalnih manjina, Statuta i Poslovnika Bosnjačkog nacionalnog vijeća, te falsificiranja zapisnika sa Prve sjednice BNV-a.

Sait Kačapor je predsjedavao Prvom sjednicom novog saziva Bošnjačkog nacionalnog vijeća i tom prilikom svjesno i namjerno učinio niz zloupotreba i nepravilnosti, a o čemu je obavješteno resorno Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu i pokrenut je postupak za poništenje ove sjednice. Mirza Hajdinović, tehnički sekretar, bio je dužan po članu 56. da se stara o zapisniku i tačnosti podataka u njemu. Međutim, nakon reakcije resornog Ministarstva na zloupotrebe i nelegalne radnje prilikom održavanja Prve sjednice Bošnjačkog nacionalnog vijeća Mirza Hajdinović i Sait Kačapor su pokušali da prikriju zloupotrebe i nelegalne radnje učinjene prilikom Prve sjednice Vijeća, pa su svjesno i namjerno falsificirali zapisnik sa ovog zasijedanja.

Vijećnici Matice bošnjačke očekuju da nadležni organi sagledaju sve dokaze koji su im dostavljeni u prilogu uz tužbu i postupe prema zakonima i Ustavu, čime će se jasno staviti do znanja da se i u ovom organu mora poštivati vladavina prava, a ne samovolja predstavnika većine i koalicije Ugljanin-Ljajić koji žele da Vijeće pretvore u servis ličnih i partijskih interesa.Ostali prilozi:
» VOGOŠĆA OBILJEŽILA SVOJ DAN
Eset Muračević | 25. June 2019 19:50
» NASTAVLJAMO POMAGATI DJECI
NAP | 22. June 2019 14:42
Ostali prilozi istog autora: