Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Nagrađeni Kenan Kadić s Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu
MOSTAR: NAGRAĐENI NAJBOLJI STUDENTI U FEDERACIJI BIH
Autor: AA
Objavljeno: 11. December 2018. 18:12:09

Nada za bolju perspektivu u Bosni i Hercegovini: Nagrađeni Kenan Kadić s Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu


Federalna ministrica obrazovanja i nauke Elvira Dilberović uručila je danas u Mostaru najboljim studentima u Federaciji BiH zaslužna priznanja i jednokratne novčane nagrade za izvrstan uspjeh ostvaren u prošloj akademskoj godini, javlja Anadolu Agency (AA).

Nagradu je primio 71 student, a u skladu s Odlukom o provođenju postupka kandidiranja za dodjelu podrške, studente su nominirali fakulteti koji djeluju u sastavu javnih visokoškolskih ustanova u Federaciji BiH, univerziteti u Sarajevu, Tuzli, Zenici i Bihaću, te Univerzitet "Džemal Bijedić" Mostar i Sveučilište u Mostaru.

Ministrica Dilberović je čestitala studentima i zahvalila svim javnim visokoškolskim ustanovama na partnerstvu navodeći kako je ovakav vid podrške studentima veoma značajan.

"Dragi studenti danas nagrađujemo vaše uspjehe u znanju i zapažen prosjek ocjena u dosadašnjem školovanju. Želimo da vam ove nagrade budu motivacija za nastavak školovanja, za ostanak u Bosni i Hercegovini te mali razlog za sreću. Hvala vašim profesorima i vašim roditeljima koji su vas odgojili u ljude kojima se i mi ponosimo", kazala je ministrica Dilberović.

Nina Lončar, studentica Prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, po drugi put je dobitnica Federalne nagrade za najboljeg studenta i za nju je od iznimno velikog je značaja.

"Ova nagrada itekako je veliki događaj ne samo za mene, nego za sve naše ovdje prisutne kolege. Nema većeg priznanja uz sve rektorove i dekanove nagrade koje sam do sada pokupila ova je najveća, jer najveća je čast dobiti pohvalu na razini cijele Federacije Bosne i Hercegovine. Ovo jeste poticaj, ali nažalost problem ostanka i odlaska iz BiH puno je veći od ovoga malog poticaja poput današnjeg, ali moje kolege i ja ćemo današnji čin shvatiti uistinu pozitivno, jer znam da mi svi u sebi imamo nadu za neki bolji život u našoj Bosni i Hercegovini", kazala je dobitnica nagrade iz Mostara.


KENAN KADIĆ: Želja nam je da se u ovoj zemlji naprave promjene, da se da poticaj studentima, meni i ostalima, da ostanemo u ovoj zemlji


Nada za bolju perspektivu u Bosni i Hercegovini ima i nagrađeni Kenan Kadić s Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.

"Danas prisustvujemo velikom nagrađivanju marljivog rada, ustrajnosti i nagrađivanju želje da se u ovoj zemlji naprave promjene, da se da poticaj studentima, meni i ostalima da ostanemo u ovoj zemlji, da ne pratimo trend i tradiciju odlaska iz ove zemlje", kazao je dobitnik nagrade iz Sarajeva.

Nagrade su dodijeljene prema kriterijima koje je utvrdilo Federalno ministarstvo najboljim studentima završnih godina prvog ciklusa studija koji su imali prosjek ocjena od 10 ili skoro 10, odnosno pet ili blizu pet, a u obzir se uzimalo i uspješno sudjelovanje u naučnom, stručnom i volonterskom radu.
Ostali prilozi:
» NAPREDUJU RADOVI NA DŽAMIJI U DETANAMA
Asmir Bihorac | 16. April 2019 18:46
» IZGORJELA KATEDRALA NOTRE-DAME
B.net | 16. April 2019 18:10
Ostali prilozi istog autora: