Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Estrada

Dan državnosti BiH u Švicarskoj
ČAST MI JE IGRATI MONODRAMU „SVE JE DO NAS" NA DAN DRŽAVNOSTI BIH
Autor: B.net
Objavljeno: 20. November 2018. 20:11:04


Na Dan državnosti BiH, 25. novembra ove godine, koji će biti obilježen u Švicarskoj, u organizaciji zajednice bosanskih udruženja centralne Švicarske, okupljenih pod imenom „Moja BiH“, velikan bh. glumišta Emir Hadžihafizbegović u Luzernu odigrat će svoju monodramu „Sve je do nas“. Zbog velikog interesovanja Bosanaca i Hercegovaca koji žive u ovoj zemlji, predstava će biti igrana u dva termina, u 18 i 20.30 sati.

- Vaš Emir Hadžihafizbegović poziva vas da 24. i 25. novembra dođete u Cirih da se družimo. Proslava Dana državnosti je 24. novembra, a 25. igram dvije predstave u Emmenbruckeu. Puno sam vas poželio, a vjerovatno i vi mene. Imat ćete priliku da vidite jednu prezanimljivu predstavu koju sam tek počeo igrati. Vidimo se i voli vas puno vaš Emir Hadžihafizbegović- poručio je glumac u kratkoj video poruci.

Od premijere, monodrama „Sve je do nas“ gostovala je u Stockholmu, Goteborgu Copenhagenu, Oslu, Splitu, Travniku, Sandžaku, a prvi put bit će izvedena u Švicarskoj na Dan državnosti.- Predstava je do sada svugdje izuzetno dobro prošla i ne mogu izdvojiti niti jedan grad u kojem sam primijetio da sam dobio najveći aplauz. Monodrama govori o stanju duha, te o razlozima dešavanja nekih stvari na koje imamo utjecaj, a ne želimo da utičemo. Ja igram profesora matematike bez posla, a predstava nas tjera da se restartujemo, borimo i krenemo jednim putem koji omogućava prosperitet svim narodima u BiH i dijaspori. Zbog toga se ljudi dosta pronalaze u njoj, i jako je zanimljivo kod publike vidjeti taj splet emocija, od smijeha pa do tuge i suza- kaže Emir Hadžihafizbegović.

Kako ističe, izuzetna mu je čast odigrati predstavu na ovako važan datum u historiji, Dan državnosti BiH.

- Uz organizaciju zajednice „Moja BiH“ iz Švicarske, koju čine pet bosanskohercegovačkih Kulturnih centara iz Lucerna, Ciriha, Cuga, Argaua i Kisnahta, uvjeren sam da će sve proći spektakularno. Interes za predstavu je veliki, tako da ću nakon igranja u Luzernu nastaviti sa turnejom, a pozivi za gostovanja mi stižu iz cijelog svijeta- govori vrsni glumac.
Ostali prilozi:
» ZANIN BERBIĆ O “KAPIJI BOSNE“
B.net | 07. May 2020 17:52
» "VUČKO MA FREN"
B.net | 07. March 2020 13:26
» HALID BEŠLIĆ: KAD GOD SE SJETIM KEME I DAVORA PUSTIM SUZU
RadioSarajevo.ba | 20. February 2020 21:38
» NAGRAĐENI NAJUSPJEŠNIJI STVARAOCI
Eset Muračević | 07. February 2020 14:04
» PJESMA O ZAIMU
Eset Muračević | 17. January 2020 12:57
Ostali prilozi istog autora: