Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

PRIŠTINA: „KOMUNALNE DJELATNOSTI“ PLAV DOBILI GRANT U OKVIRU IPA PROGRAMA
Autor: B.net
Objavljeno: 17. November 2018. 13:11:58


U petak. 16 novembra 2018. godine, u Prištini je održana svečana ceremonija povodom potpisivanja ugovora o dodjeli granta, u okviru prvog poziva Programa prekogranične saradnje Crna Gora-Kosovo 2014-2020. godine, za čiju je realizaciju je opredijeljeno 2,02 miliona eura.

Komunalne djelatnosti Plav, u partnerstvu sa Komunalnim preduzećem iz Đakovice, apliciralo je za grant sa projektom „Prekogranicne zajedničke inicijative za bolje upravljanje otpadom“, vrijednost dobijenih sredstava iznosi 266,012.76€, od čega 60% pripada Plavu, dok 40% Đakovici.

Direktor preduzeća iz Plava, Alen Pejčinović je istakao da su uvjereni da će ovaj projekat doprinijeti boljem upravljanju komunalnim otpadom, te da u narednom periodu planiraju pripremu projekata koji imaju za cilj nabavku nove opreme kako bi u konačnom, bili u stanju da unaprijede nivo usluga koje pružaju stanovništvu Opštine Plav.

Ceremoniji u Prištini prisustvovao je predsjednik Opštine Mirsad Bajraktarević kao i zaposleni u Komunalnom, tehnički direktor Skender Balić i savjetnik Bujar Hasanđekaj.

U okviru prvog poziva Programa prekogranične saradnje Crna Gora-Kosovo podnijete su prijave za preko 70 projekata od čega je sedam dobilo sredsttva. Program ima za cilj poboljšanje standarda i kvaliteta života ljudi u programskom području, kroz ekološki održiv i socijalno inkluzivni ekonomski razvoj regiona, uz poštovanje zajednicke kulturne i prirodne baštine. Program se finansira iz Instrumenta pretpristupne podrske Evropske unije IPA II 2014-2020, objavio je općinski službeni poral Plav.me.
Ostali prilozi:
» NATO: NA BIH JE DA DONESE ODLUKU O MAP-U
Vijesti.ba | 20. May 2019 14:36
Ostali prilozi istog autora: