Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

CRNA GORA VEĆ OSJEĆA KORISTI ČLANSTVA U NATO-U
Autor: Fena
Objavljeno: 14. November 2018. 14:11:54


Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković otvorio je u srijedu u Bečićima sastanak ministara obrane Američko-jadranske povelje (A5), poručivši kako je Crna Gora već počela osjećati koristi članstva u NATO-u, prije svega kroz porast investicija i interesiranja kredibilnih investitora.
"Svakodnevno rastu investicije i interesiranje kredibilnih investitora iz čitavog svijeta, posebice iz zemalja NATO-a i Europske unije, što utječe na naš snažan ekonomski rast. Predznak sigurnosti koji sada nosimo sa sobom kratkoročno i dugoročno mijenja svijest kako drugih o Crnoj Gori, tako i Crne Gore o svijetu izvan naše regije", kazao je Marković.

Na sastanku u Bečićima, uz ostale, sudjeluju i ministar obrane Crne Gore Predrag Bošković, zamjenica pomoćnika tajnika za obranu SAD-a Laura Cooper, kao i ministri odbrane BiH Marina Pendeš, Hrvatske Damir Krstičević, Makedonije Radmila Šekerinska, Albanije Olta Džačka i Kosova Rustem Beriša, te državni tajnici u ministarstvima obrane Slovenije Miloš Bizjak i Srbije Aleksandar Živković.

Sastanak u Bečićima posljednji je događaj koji organizira Crna Gora u okviru ovogodišnjeg predsjedavanja Američko-jadranskom poveljom.

"Jedan od prioriteta našeg predsjedavanja Poveljom je i da ono što smo mi naučili tijekom iskustva pristupanja Savezu prenesemo dalje. Naše iskustvo već uvelike dijelimo s našim makedonskim i prijateljima iz Bosne i Hercegovine, i spremni smo da isto prenesemo na sve susjede posvećene istom cilju", kazao je crnogorski premijer Marković.

Kako je najavljeno, na sastanku će biti potpisana Zajednička izjava ministara obrane država članica A5, javili su crnogorski mediji.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora: