Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

KRŠENJE IZBORNE ŠUTNJE OD STRANE MEDIJA I NARODNOG POSLANIKA SDPS-A MUAMERA BAČEVCA
Autor: B.net
Objavljeno: 02. November 2018. 19:11:56

KRŠENJE IZBORNE ŠUTNJE: Muamer Bačevac je u svom obraćanju više puta spomenuo u negativnom kontekstu učesnika na izborima i nosioca izborne Liste Matice bošnjačke akademika Muamera Zukorlića Muftiju sa ciljem negativne kampanje


Stranka pravde i pomirenja najoštrije osuđuje kršenje izborne šutnje od strane narodnog poslanika SDPS-a Muamera Bačevca i potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srbije Vladimira Marinkovića također iz SDPS-a Rasima Ljajića koji su na najbrutalniji način zloupotrijebili Narodnu skupštinu kako bi uoči izbora za Bošnjačko nacionalno vijeće nanijeli štetu nosiocu Liste Matice bošnjačke narodnom poslaniku akademiku Muameru Zukorliću Muftiji.

Muamer Bačevac je u svom obraćanju više puta spomenuo u negativnom kontekstu učesnika na izborima i nosioca izborne Liste Matice bošnjačke akademika Muamera Zukorlića Muftiju sa ciljem negativne kampanje a radi urušavanja integriteta, nanošenja političke štete i udara na lično dostojanstvo akademika Zukorlića. Također, predsjedavajući i potpredsjednik Narodne skupštine R. Srbije, član poslaničkog kluba SDPS-a, Vladimir Marinković mu je omogućio da ustraje u namjeri i na ovaj način zloupotrijebi službeni položaj.

Protiv Bačevca i Marinkovića predsjednici Narodne skupštine Republike Srbije Maji Gojković podnijeta je pritužba za zloupotrebu službenog položaja, kao i ministru državne uprave i lokalne samouprave Branku Ružiću nadležnom za sprovođenje izbora za nacionalne savjete nacionalnih manjina za zloupotrebe u izbornom procesu, te Republičkoj izbornoj komisiji za kršenje izbornog procesa.

Također, protiv medija koji su plasirali ovaj sadržaj portala B92, Radiotelevizije Novi Pazar, te portala TELEGRAF.RS i svih drugih podnijete su prijave Regulatornom tijelu za elektronske medije radi oduzimanja dozvole za rad zbog objavljivanja sadržaja kojim su prekršili izbornu šutnju i nanijeli nenadoknadivu štetu Bošnjacima koji učestvuju na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće koji se održavaju 4. novembra 2018. godine.

Prijave su podnijete na osnovu Zakona o nacionalnim savjetima nacionalnih manjina članu 39, i Zakonom o elektronskim medijima i Zakonom o javnom informisanju i medijima, te na osnovu Opšteg
obavezujućeg uputstva o ponašanju emitera o pružanju usluga tokom predizborne kampanje.Ostali prilozi:
» NATO: NA BIH JE DA DONESE ODLUKU O MAP-U
Vijesti.ba | 20. May 2019 14:36
Ostali prilozi istog autora: