Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Stranka pravde i pomirenja
LJAJIĆ I ZORANIĆ ZATAŠKALI UBISTVO U POKUŠAJU? (VIDEO)
Autor: B.net
Objavljeno: 01. November 2018. 12:11:01

Zataškali ubistvo u pokušaju: ZORANIĆ I LJAJIĆ


Jutros je Happy televiziji, tokom gostovanja akademika Zukorlića, prikazan užasavajući snimak na kojem se jasno vidi kako Imran Zoranić, sin Kasima Zoranića, visokog funkcionera SDPS-a i desne ruke Rasima Ljajića, brutalno nožem napada i izvršava ubistvo u pokušaju nad nepoznatom osobom, koji je zataškan i nije procesurian pod političkim pritiscima.

Zukorlić je kazao da je imao saznanja da se desio slučaj koji je zataškan, i da tužilaštvo posjeduje eksplicitan dokazni video materijal sa događaja.

Tim povodom Stranka pravde i pomirenja uputila je nedavno zahtjev ministru pravde Neli Kuburović, ministru policije Nebojši Stefanoviću, republičkom javnom tužiocu Zagorki Dolovac i tužiocu za organizirani kriminal Mladenu Nenadiću tražeći od njih informacije o ovom događaju koji se desio februara 2016. godine u poslije ponoćnim satima u Ulici Avnoja ispred ulaza H u Novoj lučnoj zgradi u Novome Pazaru, a za koji su prethodno dobili saznanja.

Na snimku se jasno vidi izvršilac teškog krivičnog djela ubistva u pokušaju Imran Zoranić koji ogromnim nožem ubada oštećenog više puta u predjelu grudnog koša, leđa i bubrega. Međutim, u postupku istrage, ovaj dokaz je sakriven, slučaj je zataškan i do danas nije dobio sudski epilog zbog sprege politike, kriminala, policije i tužilaštva u Novom Pazaru.Oštećeni je poslije zbrinjavanja u Opštoj bolnici u Novom Pazaru, zbog životne ugroženosti, hitno transportovan u Klinički centar u Beogradu i, nakon duge i teške borbe ljekara, preživio je, ali sa trajnim posljedicama.

S obzirom da je ovaj slučaj prikriven zahvaljujući sprezi spomenutih političara sa pozicije lokalnih i republičkih vlasti Rasima Ljajića, Kasima Zoranića i drugih, dijelova Višeg javnog tužilaštva u Novome Pazaru i Policijske uprave Novi Pazar.

Po vlastitom priznanju, snimak je Happy televiziji dostavio narodni poslanik Vojislav Šešelj, koji je prethodnih dana u Skupštini Srbije optuživao potpredsjednika Vlade Rasima Ljajića da je šef organizirane kriminalne grupe i narko kartela.

Snimak sa Happy TV objavljujemo u cjelosti, a gledaoce upozoravamo da isti sadrži uznemirijući sadržaj, eksplicitnog i užasavajućeg nasilja.Ostali prilozi:
» NATO: NA BIH JE DA DONESE ODLUKU O MAP-U
Vijesti.ba | 20. May 2019 14:36
Ostali prilozi istog autora: