Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Sarajevo
PROMOVIRANA KNJIGA PJESAMA "SRCE U ZAGRLJAJU NEBA", AUTORICA DŽEMILA OMERČAJIĆ
Autor: Eset Muračević
Objavljeno: 31. October 2018. 18:10:33

PROMOTORI: Meh Alić, Ajla Alić, Mustafa Smajlović, Džemila Omerčajić, Melisa Begović i Rahima Šehić-HalimanovićNaslovnica knjige
U prisustvi brojnih prijatelja i ljubitelja lijepe pisane riječi večeras (30.10.2018.) je, u prostorijma sarajevke Općine Novi Grad, održana promocija prve knjige pjesama „Srce u zagrljaju neba“ autorice Džemile Omerčajić, iz Sarajeva. O ovom vrijednom i zanimljivom djelu, pored autorice, govorio je književnik Mustafa Smajlović, recenzent ovog djela, dok su stihove iz ove Džemiline zbirke govorili Rahima Šehić-Halimanović, Melisa Begovć, Meho i Ajla Alić. Knjiga je ilustrovana vrlo zanimljivim umjetničkim slikama autorice koja se, pored poezije, bavi i slikarstvom.

- Stihovi iz ove knjige dopadljivog naslova „Srce u zagrljaju neba“ govore da je riječ o darovitoj poestesi koja voli i zna pjevati o ljubavi, koja, osluškujući ritam emocija, pjeva o uzvišenom stanju zaljubljene duše, rekao je, između ostalog, Mustafa Smajlović. Džemila pjeva o svemu što je za nju pjesnički kosmos u kome se poput mjesečevh mijena smjenjuju: tuga, radost, bol, čežnja, žal, strijepnja, sreća... Raznovrsna tematika, umnogom slobodna harmonija stiha, nerijetko lako riješiv rasplet radnje i događaja, skladna rima i ljekovitost poruke čine ovaj Džemilin stihopis zanimljivim čitljivm pjesničkim štivom.

Inače, Džemila Omerčajić rođena je 1956. godine. Osnovnu i srednju školu završila je u Sarajevu, a peti stepen Trgovačke škole u Trebinju. Još u osnovnoj školi pokazivla je talenat za pisanje pjesama i drugih literarnih radova. Splet različitih okolnosti doveo je do toga da svoju prvu knjigu štampa ove godine i da u njoj spoji svoje dvije ljubvi: poeziju i slikarstvo.


Autorica sa dijelom prisutnih na promociji

Autorica potpisuje knjige
Cvijeće za autoricu>Ostali prilozi:
» "MAJICA KOJA MIRIŠE NA MOGA SINA"
AA | 21. July 2019 11:08
» SREBRENICA JE NAŠA NEPROLAZNA RANA….
B.net | 19. July 2019 12:28
» DANAS PRESUDA HOLANDIJI ZA SREBRENICU
BIRN | 19. July 2019 09:13
Ostali prilozi istog autora:
» VJETROVI SJETE
12. June 2019 17:35
» ČUJ KAKO VJETAR ODNOSI
28. March 2019 18:00
» VOLJENOM ODLAZE VOLJENI
12. February 2019 15:25