Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari

STAV ŠIZOFRENIJE HAMZE RIDŽALA U "STAVU" FILIPA MURSELA BEGOVIĆA
Autor: Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012)
Objavljeno: 26. October 2018. 13:10:44

Hamza voli da se dokazuje svom gazdi (ili ti gazdama) u žurnalu, kao i u partiji, koja stoji iza tog žurnala (pomalo me sram kao osnivača ako je tačno da SDA stoji iza ovakvog “Stav” žurnala). Njegov posljedni veliki izazov bio je da pobije bošnjačka nacionalna udruženja u dijaspori, koja traže da se u Crnoj Gori zabrani Njegoš i Kiš u školama. U stvari, za Hamzu to ne bi bio neki izazov da tu nema Zukorlića i Cerića. Eh, oni su njemu izazov.


DR. MUSTAFA CERIĆ: Ali, žao mi je mene što sam naivno mislio da su se Bošnjaci nakog posljednjeg Genocida opametili i uozbiljili na Balkanu. Nažalost, nisu se ni opametili ni uozbiljili, već su još uvjek ovisnici o svojim džellatima mentalno i fizički. To se zove "šizofrenija", (grč. skhizein - podijeliti i phren - um), a to znači da je bošnjački moralni, kulturni, nacionalni i politički um još uvjek podjeljen na sitne atome, od kojih su neki kancerogeni i mogu uveliko da ugroze zdravo bošnjačko mentalno i nacionalno tkivo.
Očito, pred nama je dug i težak put za terapiju, koja bi nam mogla biti lijek, ako Bog da!
Zna se da se nedjeljni žurnal "Stav" financira izvana, a gorivo za njegovo pokretanje i održavanje koristi se iznutra. Ali samo donekle, jer glavni pokrivač "Stava" je izvana, također. Tačnije iz Zagreba. On se zove Filip Mursel Begović. Naime, u Sarajevu se nije mogla naći toliko jaka i toliko krupna pamet da pogon "Stava" pokrene i okrene protiv svega i svakoga što nije u emanetu. Filip ima svoje legionare za posebne zadatke. Jedan od njih je Hamza Ridžal.

Hamza voli da se dokazuje svom gazdi (ili ti gazdama) u žurnalu, kao i u partiji, koja stoji iza tog žurnala (pomalo me sram kao osnivača ako je tačno da SDA stoji iza ovakvog “Stav” žurnala). Njegov posljedni veliki izazov bio je da pobije bošnjačka nacionalna udruženja u dijaspori, koja traže da se u Crnoj Gori zabrani Njegoš i Kiš u školama. U stvari, za Hamzu to ne bi bio neki izazov da tu nema Zukorlića i Cerića. Eh, oni su njemu izazov. I zato Hamza nije mogao odoliti da ne pokaže svoj uvodnički stav u zadnjem broju "Stava" od 25. oktobra, 2018. pod naslovom "Čas lobotomije Muamera Zukorlića i Mustafe Cerić".

Ma šta se ima tu pričati? Momka treba podržati da se bori za slobodu mišljenja i izražavanja pa makar to bila Njegoševa i Kišova rasistička i vjerska mržnja prema poturicama, čitaj Bošnjacima, mržnja koja je uveliko bila uzrok Genocida protiv Bošnjaka (vidi LINK, pace Hamzi za moju čestu upotrebu riječi Genocid i za čestu upotrebu Jevreja riječi Holokaust, jer to iritira počinioce Genocida i Holokausta).

Hamza je u pravu, nisu nas sve pobili. Dosta nas je preživjelo, za neke je i previše. Pa šta, neka djeca čitaju u školi Njegoša i Kiša (to nam je od Allah: "Čitaj"). To ne treba da Bošnjacima smeta. Evo, Hamzi to ne smeta. On je, koliko sam razumio, pročitao i Njegoša i Kiša. I ništa mu u toj njihovoj priči nije zasmetalo. Šta više osjećao se sretnim što je preživio posljedni Genocid i zato Hamza misli da su Bošnjaci toliko otporni na Njegoševu i Kišovu rasitičku i vjersku mržnju da mogu preživjeti svaki novi Genocid, koji nije isključen.

Htio sam reći da mi je žao Hamze Ridžala jer znam da je sin čestitog hodže iz Željeznog Polja, ali opet što bih ga žalio. On je svoj stav izabrao (slobodu mišljenja i izražavanja) u "Stavu". Izabrao je da služi svom gazdi Filipu, koji će pozlatiti Bosnu i prosvjetliti Bošnjake da budu spremni za Europu. A najbrži i najlakši put u Europu za Bošnjake je da zaborave Genocid i da ne iritiraju srpsko-crnogorsku javnost oko Njegoša i Kiša.

Ali, žao mi je mene što sam naivno mislio da su se Bošnjaci nakog posljednjeg Genocida opametili i uozbiljili na Balkanu. Nažalost, nisu se ni opametili ni uozbiljili, već su još uvjek ovisnici o svojim džellatima mentalno i fizički. To se zove "šizofrenija", (grč. skhizein - podijeliti i phren - um), a to znači da je bošnjački moralni, kulturni, nacionalni i politički um još uvjek podjeljen na sitne atome, od kojih su neki kancerogeni i mogu uveliko da ugroze zdravo bošnjačko mentalno i nacionalno tkivo.
Očito, pred nama je dug i težak put za terapiju, koja bi nam mogla biti lijek, ako Bog da!

Neka nam dragi Allah pomogne da se izliječimo kao pojedinci i kao nacija!

Amin!Ostali prilozi:
» GLAS MUHAMEDA DŽUMHURA NA BIH RADIJU TORONTO
Zijad Bećirević | 12. November 2018 13:13
» OKUPITE SE OKO BOSANSKOG NACIONALNOG I DRŽAVNOG CILJA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 10. November 2018 15:38
» MOJ ZAPIS O NOVOJ ILI SADAŠNJOJ TURSKOJ
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 09. November 2018 03:09
» KRITIKA NA KRITIKU PROF. DR. NERZUKA ĆURKA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 07. November 2018 01:11
» DODIKU I ČOVIĆU MORA SE STATI U KRAJ, A PRIJE TOGA BOSANSKOJ MEĐUSOBNOJ KAVGI!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 02. November 2018 15:44
» ČETVRT VIJEKA RADA, RAZVOJA, PROSPERITETA, EKSPANZIJE SANDŽAČKOG MEŠIHATA
Hfz. Abdurrahman ef. Kujević | 01. November 2018 13:28
» KAD RIJEČI PONESTANE, DOGAĐA SE NAROD
Ajša Čišija | 29. October 2018 16:17
» U KAKVOM AMBIJENTU ŽELIM DA ŽIVE BOŠNJACI
Larisa Karaosmanović | 29. October 2018 15:56
» ALBANCI ZA SADA ŽELE DA ŽIVE U VIŠE SVOJIH SUVERENIH DRŽAVA
Ibrahim Husejnović | 28. October 2018 11:43
» STAV ŠIZOFRENIJE HAMZE RIDŽALA U "STAVU" FILIPA MURSELA BEGOVIĆA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 26. October 2018 13:53
» MOSTAR JE VIŠE OD GRADA, A SLOGA MUSLIMANA U MOSTARU JE VAŽNIJA O SUJETE POJEDINCA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 23. October 2018 14:44
» JESU LI „LOPOVI“ DŽABA KRALI
Eset Muračević | 22. October 2018 21:51
» I SLAVOJ ŽIŽEK VOLI PIVU - MOLIM SARAJLIJE, POČASTITE GA!!!
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 15. October 2018 21:19
Ostali prilozi istog autora:
» POLITIKA KAO DRŽAVA
02. October 2018 21:09
» POLITIKA KAO NACIJA
01. October 2018 19:53
» POLITIKA KAO NAUKA
01. October 2018 00:05