Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

KOMŠIĆ: RADNICI ALUMINIJA ZASLUŽUJU ŠANSU, HDZ STOJI IZA PROPASTI PREDUZEĆA!
Autor: B.net
Objavljeno: 14. October 2018. 15:10:52


Novoizabrani član Predsjedništva BiH, Željko Komšić poručio je danas da je trenutno stanje mostarskog Aluminija rezultat višegodišnjih ucjena, lošeg upravljanja i miješanja politike u poslovanje ovog, nekada uspješnog, preduzeća.

"Imamo 900 ljudi sa cijelim porodicama koji su sada pred otkazom, te se sve lomi preko njihovih leđa, nakon godina lošeg upravljanja i nebrige vlasničkih struktura. Instalirani direktori i interesna grupacija koja stoji iza onih koji se sada pokušavaju nametnuti rade sve protiv radnika i opstanka Aluminija", poručuje Komšić.

"Nagomilana dugovanja, nelikvidnost, te loši ugovori za struju i nabavku glinice, sve upućuje da su se iz Aluminija godinama izvlačili novci", dodaje Komšić.

Da li je sadašnje stanje rezultat dogovora HDZ-ovih perjanica, kako u Hrvatskoj tako i u BiH, a sve sa ciljem da se Aluminij prepusti ruskom kapitalu, trebalo bi da ispita nadležno tužilaštvo. Kako god da jeste, trenutno stanje u Aluminiju zahtjeva ne samo intervenciju Vlade F BiH nego i policijskih i pravosudnih organa.

"Radnici Aluminija zaslužuju šansu, HDZ stoji iza propasti preduzeća, te sada moramo vidjeti šta se može napraviti. Podržavam nastojanja svih onih koji žele spasiti ovo preduzeće, dosta je politika uništavala industrijske gigante širom naše domovine", zaključuje Komšić.Ostali prilozi:
» DR. CERĆ: POSTAJE LI BOSNA VAZAL SRBIJE?
B.net | 15. November 2018 20:08
Ostali prilozi istog autora:
» OVA KNJIGA BORI SE ZA ISTINU!
03. November 2018 13:53