Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

NAROD I PRAVDA ZAUSTAVILA POKUŠAJ AKTUALNE VLASTI DA POVEĆA PLAĆE ZASTUPNICIMA I MINISTRIMA KS
Autor: B.net
Objavljeno: 12. October 2018. 20:10:22


Danas je aktuelna vlast pokušala povećati plaće zastupnicima i ministrima na samom kraju mandata. Iako je Vlada na čelu sa Konakovićem povećala osnovicu sa 276 KM na 290 KM svima osim članovima Vlade i Skupštine, aktuelna vlast je prekršila Zaključak Skupštine i primijenila osnovicu od 290 KM za sve, bez navedenog izuzetka.

Sakrivajući se iza povećanja osnovice uposlenicima u obrazovanju sa 290 na 310 KM, aktuelna vlast je pokušala na nemoralan način povećati plaće budućih zastupnika i članova Vlade za cca 250-350 KM.

Da je vlast mislila na uposlenike u obrazovanju, povećala bi osnovicu sa 290 KM na 310 KM u junu 2018. godine kada su usvojili Rebalans budžeta, a ne na kraju mandata.

Zastupnici Naroda i Pravde će insistirati da nova Vlada i Skupština KS na prvoj sjednici razmotre i riješe opravdane zahtjeve za povećanje plaća uposlenika na budžetu Kantona Sarajevo.
Kako nisu uspjeli izbornom krađom osigurati sigurnu vlast i zaštititi stranačke direktore, povlačenjem izvještaja sa dnevnog reda nastavka 44. sjednice izbjegli su bilo kakvu raspravu pokušavajući dobiti na vremenu kako bi aktuelni direktori završili projekat masovnog predizbornog i postizbornog zapošljavanja.

Inicijativom zastupnika Naroda i Pravde prihvaćenom od strane Skupštine KS zabranjuje se prijem uposlenika na neodređeno vrijeme i time sprječava nastavak stranačkog zapošljavanja koji će zasigurno ugroziti budžet KS.

Ovom inicijativom kao i zaustavljanjem povećanja plaće zastupnicima i ministrima, zastupnici Naroda i Pravde su zaustavili produbljivanje stvaranja deficita u budžetu KS. Koliko će građani KS platiti predizbornu kampanju aktuelne vlast, vidjet ćemo kada naredna vlada utvrdi već izvijestan deficit.

Koliki deficit može očekivati buduća vlast vidjeli bi da je Vlada dala informaciju o izvršenju budžeta KS za prethodnih devet mjeseci koji su tražili naši zastupnici prije bilo kakvog povećanja.Ostali prilozi:
» SMRTNA KAZNA ZA AMERIČKOG ČETNIKA VUČKA
Facetv.ba | 21. March 2019 18:47
Ostali prilozi istog autora: