Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

KOMŠIĆ: ČOVIĆ OTVORENO NAJAVLJUJE FORMIRANJE SVOJE POLICIJE, TO SE NE SMIJE DOPUSTITI
Autor: B.net
Objavljeno: 01. October 2018. 14:10:04

ŽELJKO KOMŠIĆ: Dragan Čović sistematski radi na uspostavljanju paralelnih institucija i stvaranju uslova za disoluciju države Bosne i Hercegovine. Da bi nešto poput toga bilo moguće, jasno je da prvo treba izgraditi paralelne institucije, a Čović i HDZ na tome predano rade


Uvjeren sam da će građani Bosne i Hercegovine pokazati političku zrelost i neće dopustiti formiranje paralelenih institucija koje bi direktno radile na urušavanju naše države, kazao je danas predsjednik DF-a i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić.

"Prema pisanju Večernjeg lista, Dragan Čović je u Travniku na manifestaciji pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora najavio formiranje nacionalne policije, koju otvoreno naziva svojom. Ta najava nije nimalo bezazlena. Na meni je po svemu sudeći ostalo da pokušam objasniti da su dva i dva jednako četiri. Pa kad je već tako, onda je moja dužnost da kažem i to da ako Čović i HDZ otvaraju specijalna predstavništva kantona sa HDZ-ovom većinom po Briselu, ako podrivajući diplomatsko-konzularnu mrežu okupljaju diplomate iz reda hrvatskog naroda koji rade u interesu HDZ-a i Hrvatske i lobiranju za diskirminirajuće odbredbe izbornog zakona, ako otvoreno najavljuju formiranje nacionalne policije, onda se iz toga, ma koliko to neki ignorisali, može izvući samo jedan jednostavan zaključak. A taj je sljedeći: Dragan Čović sistematski radi na uspostavljanju paralelnih institucija i stvaranju uslova za disoluciju države Bosne i Hercegovine. Da bi nešto poput toga bilo moguće, jasno je da prvo treba izgraditi paralelne institucije, a Čović i HDZ na tome predano rade", kazao je Komšić.

Jedini način da se tome stane u kraj jeste da se na jedan civilizovan i demokratski način ti planovi onemoguće glasanjem na izborima.

"Meni je žao što jedan dio građanskih stranaka zatvara oči na sve to, ali isto tako sam uvjeren da građani Bosne i Hercegovine primjećuju te negativne tendencije, koje mogu biti izrazito pogubne po stabilnost i održivost naše države za koju smo se borili, i za koju ćemo se do posljednjeg daha boriti", kazao je Komšić.Ostali prilozi:
» VOGOŠĆA OBILJEŽILA SVOJ DAN
Eset Muračević | 25. June 2019 19:50
» NASTAVLJAMO POMAGATI DJECI
NAP | 22. June 2019 14:42
Ostali prilozi istog autora: