Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Kolumne

SUDBINA JE U NAŠEM GLASU!
Autor: Mr. Milan Jovičić
Objavljeno: 30. September 2018. 23:09:38

Piše: Mr Milan Jovičić, mostarski Sarajlija / Bosanski Srbin: Za državu Bosnu i Hercegovinu, koju su u agresijama sa istoka i zapada razarali i ubijali, a u mirnodobskom periodu, su nastavili iste svoje radnje i nakane, na perfidniji i lukavi način. Kako je i nisu uspjeli sasvim razoriti, nakanili su, svojom kandidaturom i izborom, da dokrajče zle i kobne namjere, državnog uništenja.
Dakle, kao patriotski građani, jedine nam domovine Bosne i Hercegovine, pitamo se, da li smo na ivici zdravog građanskoga razuma, upravo, se nalazeći na iskušenju, sopstvenoga glasa u predstojećim izborima.


Poznati i ugledni hrvatski advokat, Ante Nobilo, u intervju Radio Sarajevu, izjavljuje; „HDZ i HDZ BiH su članovi udruženog zločinačkog poduhvata, isto kao i Franjo Tuđman i Gojko Sušak. Kada bi smo htjeli da budemo zli, rekli bi smo da su to sada zločinačke organizacije. Međutim, na ovom području to neće da izazove nikakav efekat“ /završen citat/
„Građanski savez smatra da je saopštenje Udruženog zločinačkog poduhvata,zvanog HDZ, kojim se ostvarivanje suvereniteta BiH na njenoj teritoriji naziva „zelenom transferzalom“ direktna i otvorena prijetnja pokoljem i logorima, novim Dreteljima i Ahmićima.
Mi u GS-u godinama, očigledno uzalud, upozoravamo tzv. probosanske stranke u vlasti, ali u parlamentarnoj opoziciji, da je organizovano nasilje s ciljem geotizirianja demokratske većine sastavni dio političke agenda Dragana Čovića. Čović je osoba sa istorijom nasilja iza sebe i očito mu ne bi smetalo da ponovo „naručuje“ nevino zatvorene građane muslimanske vjeroispovjesti kao robovsku radnu snagu.“ / citat pisma GS-a /
Dakle, istina izgovorena u stavu i mišljenju advokata Nobila i bez naše zlobe, kao živi svjedoci i sudionici svih agresorskih događanja, na našim bosansko-hercegovačkim teritorijama, a posebno, u našem gradu Mostaru, daleko više i konkretnije, može trajno, da ukaže na brojna zlodjela i zločinačke radnje, njihovih bojovnika, pod zastavom HDZ-a i njenoga rukovodstva.
Dragan Čović, orguljaš iz Mostara, kao perjanica, idejni vođa i scenarista u realizaciji poduhvata, kako u doba agresije Hrvatske na BiH, isto tako i u dosadašnjem post- dejtonskom periodu, u zajedništvu sa svojim guslarom iz Laktaša, Miloradom Dodikom, ističu ponovnu svoju kandidaturu za članove Predsjedništva.Za državu Bosnu i Hercegovinu, koju su u agresijama sa istoka i zapada razarali i ubijali, a u mirnodobskom periodu, su nastavili iste svoje radnje i nakane, na perfidniji i lukavi način. Kako je i nisu uspjeli sasvim razoriti, nakanili su, svojom kandidaturom i izborom, da dokrajče zle i kobne namjere, državnog uništenja.

Dakle, kao patriotski građani, jedine nam domovine Bosne i Hercegovine, pitamo se, da li smo na ivici zdravog građanskoga razuma, upravo, se nalazeći na iskušenju, sopstvenoga glasa u predstojećim izborima.

Ako smo, zaista, strašljivi, podvodljivi, kao ulizice i podanici, ili smo neznalice, za koga i kako glasati, tada nam i nije nužan zdrav razum.Pitajmo se, zašto biti i ostati dio nacionalističke vladajuće rulje, dio njihove ponovne glasačke mašinerije, koja nas već godinama melje, dovodeći nas do bijede i siromaštva, uz pljačku naših materijalnih vrijednosti i duhovnog uništenja našega ljudskoga bića, uz sospstveno lično bogaćenje.
Da li smo istinske patriote, za čije interese i za koga, dati svoj glas, valjda znamo, ne za bezveznjakoviće, nitkove i idiote, već viđene i dokazane u svojim nedjelima i neradu.
Zar trebamo detaljno analizirati, ukazivati i objašnjavati, primjera radi, našim logorašima, građanima Mostara i šire Hercegovine iz reda Bošnjaka, našim penzionerima i ostalima, kakvu li je to zločinačku agresiju i politiku vodio HDZ, sa Draganom Čovićem i njihovim bojovnicima i čimbenicima!?
Da li i u svojoj podsvijesti, mogu pomisliti, da bilo ko razuman, savjestan i svjestan svih događanja, može usmjeriti svoj glas za ovu „non grate“ personu i njegove saučesnike?
Nažalost, moguće je da mostarski „dodikovci“ shodno dogovorima guslara i orguljaša, a ne poznavajući dovoljno istoriju svih dosadašnjih „ustaških“ nedjela na ovim prostorima, da daju i pokoji glas Draganu Čoviću i HDZ-u. „Čojstvo“ im se zaturilo, po Njegošu, pa gudili sa strunama, opančara i grobara iz Laktaša.
Nerazumno je objašnjavati i nekim, hercegovačkim Bošnjacima, koji su tobože zabrinuti, da neko nameće volju njihovome rodu, kako da odlučuju u ovome slučaju, kada su isti, veoma osjetili na svojoj koži i progonima, mnogim ubistvima i brojnom dijasporom, šta je to „režim“ HDZ-a i Dragan Čović, činili i njima.


Nisu se još otrijeznili, niti su svjesni, da samo i njihov glas za Željka Komšića, može eleminisati, našeg zajedničkog, tihog ubicu, Dragana Čovića, kao kandidata za Predsjedništvo. Zar nam i treba veći dobitak, od ovoga, jedinog mogućeg, moje drage komšije, to vam i savjetuje ovaj mostarski Sarajlija, jer na onoga drugoga zlotvora nismo u mogućnosti uticati?
Isto tako, ovaj svoj i posljedni javni i razumni APEL, upućujem mojim dobrim Bosancima i Sarajlijama, koji nedovoljno poznaju naše mostarske i hercegovačke neprilike i šta zanče „čizme i tortura“ HDZ-a i njihovog čelnika, Dragana Čovića, prema nehrvatskom stanovništvu, da svojim glasom, našem zlatnom ljiljanu Željku Komšiću, u mjeri i razumu, pomognu očuvanju i spasu naše domovine.
Hvala vam, svima vama umnim i razumnim glasačima, do izbora, u zajedničkoj svjetlijoj budućnosti, za Bosnu i Hercegovinu.Ostali prilozi:
» DAMIR NIKŠIĆ - KUKAVICA I DEZERTER
Elmedina Muftić | 19. February 2019 16:26
» "BORO, JA JESAM SRBIN, ALI ZA TEBE SAM UVIJEK BOSANAC"
Ajša Čišija | 19. February 2019 16:04
» CRNO-ZELENI PELIKAN, SA ZELENIM MASTILOM!
Mr. Milan Jovičić | 19. February 2019 15:29
» KOSTAJNIČKA NOĆ UŽASA
Ferhat Korajac | 15. February 2019 17:23
» PSIHIČKI GENOCID
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 13. February 2019 15:48
» KOLORITNA DUGA, NAŠIH ZABLUDA!
Mr. Milan Jovičić | 13. February 2019 14:00
» KAD GA MILJENKO JERGOVIĆ UPRSKA
Šemso Agović | 11. February 2019 19:51
» SRPSKI I SVJETSKI REVIZIONISTIČKI HOHŠTAPLERI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 11. February 2019 19:12
» RAZNORAZNE VIBRACIJE SA SVRHOM DOBIJANJA INFORMACIJE
Ajša Čišija | 11. February 2019 17:44
» RAZMISLI, ČOVJEČE!
Mehmed Meša Delić | 11. February 2019 17:02
» NAZIV ENTITETA REPUBLIKA SRPSKA JE NEODRŽIV
Prof. dr. Jusuf Mulić | 10. February 2019 15:26
» BOŠNJAČKA BORBA ZA IME, DOMOVINU I DOSTOJANSTVO
Akademik dr. Suad Kurtćehajić | 10. February 2019 00:36
» INZKO, ODLAZI SA POZICIJE VISOKOG PREDSTAVNIKA U BIH!
Džebrail Bajramović | 09. February 2019 20:25
» OD RAIFA DO VIZNIH BARIJERA: OD BOSNE S LJUBAVLJU KOSOVARIMA
Dr. Muljaim Kaćka | 08. February 2019 18:58
» TRADICIJE, JEZIK I UMJETNOST
Mustafa Kahramanyol, prof. dr. emeritus | 06. February 2019 21:42
» MAKEDONIJA U NATO: ZORAN ZAEV JE PARADIGMA VELIKOG DRŽAVNIKA
Dženis Šaćirović | 06. February 2019 17:30
» SELMA, NE NAGINJI SE KROZ PENDŽER!
Mr. Milan Jovičić | 06. February 2019 17:14
» CRNA GORA U PARADOKSU RAZUMNOG KRIMINALIZOVANJA SVIJESTI
Hazbija Kalač | 05. February 2019 17:14
» PRINCIPI LJUDSKOG BRATSTVA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 04. February 2019 20:25
» RUSIFIKACIJA UKRAJINE KULTURNI I IDENTITETSKI GENOCID
Božidar Proročić | 04. February 2019 16:55
Ostali prilozi istog autora:
» KOLORITNA DUGA, NAŠIH ZABLUDA!
13. February 2019 14:00
» POZIV ZA RAZUMNO PONAŠANJE
04. February 2019 16:50
» GLEDAJMO ISTINU U OČI!
17. January 2019 15:17
» „ĆIRILICA“ ZA „DODIKOVCE“
30. December 2018 20:55
» NAŠA DOMOVINO, PONOSNA I PRKOSNA!
18. December 2018 17:49
» ZAR I TI PROFESORE, ŠAĆIR-BEŽE
10. December 2018 19:19
» SRPSKI BISERI IZ MOSTARA
26. November 2018 17:51
» ALUMINIJ I NJEGOVI SPASITELJI
22. October 2018 19:43