Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Komentari

New York: Iza kulisa zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija
PREDSJEDNIKA ALBANIJE, ILIRA METU, SRDAČNO DOČEKALI U RESTORANU PAUL NA TIMES SQUERU
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 26. September 2018. 17:09:22

Predsjednik Albanije Ilir Meta sa vlasnicima restorana Neat Krkuti, Dino Redžić i Paško Paul Nikaj (klikom na sliku možete je uvećati)


U septembarskoj smo sedmici kada se u New Yorku održava zasjedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Zbog prisustva državnih delegacija iz cijelog svijeta na istočnoj strani Manhattana uvedene su posebne mjere sigurnosti, posebno u dijelu sjedišta Ujedinjenih nacija.
Pred brojnih državnih delegacija na zasjedanju su i delegacije balkanskih država. Delagaciju Bosne i Hercegovine predvodi predsjedavajući Predsjedništva Bakir Izetbegović, koji je imao zapaženo izlaganje na generalnoj debati 73. zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Na zasjedanju su i delegacije Albanije koju predvodi predsjednik Ilir Meta, Turske – Recep Tayeb Erdogan, te Crne Gore, Makedonije, Hrvatske,…

Pored službenog učestvovanja na Generalnoj skupštini UN-a, sastanaka i susreta, delegacije svoje poslovne susrete, ali i slobodno vrijeme, pokušavaju iskoristiti, pored ostalog da posjete neki od poznatih restorana u New Yorku, koji su poznati po kulinarskim specijalitetima.


SNIMAK ZA SJEĆANJE: Abernesha Krkuti, Neat Krkuti, Presjedink Albanije Ilir Meta, Abidin Dino Redžić, Nexhmije Redžić, Besart Krkuti i Paško Paul Nikaj (klikom na sliku možete je uvećati)


Prema informacijama do kojih su došli Bošnjaci.Net, na “udaru” svjetskih državnih delegacija našali su se luksuzni restorani Poul koji su smješteni na Times Squeru i na Grand Centralu, odnosno srcu zapadne i istočne strane Manhattana, od kojih su usluge potražile visoke državne delegacije Velike Britanije, Njemačke, Slovačke, Egipta, Bangladeša, Albanije…

Doduše jednu posjetu restoranu Paul na Times Squeru ćemo izdvojiti. Naime, predsjednik Albanije Ilir Meta sa članovima svoje delegacije posjetili su ovaj poznati restoran, što je posebno uveselilo partnere u biznisu; Paško Paul Nikaj (Spuž), Dino Redžić (Plav) i Neat Krkuti (Debar), koji niz godina složno, odgovorno i uspješno vode gastronomski biznis.

Za ovu posebnu priliku za pripremu raznih specijaliteta pobrinuo se šef kuhinje Ruždija Mačkić rodom iz Plava, inače jedan poznatijih kuhara u ovom gradu.
Usluga je bila na nivou.


Predsjednik Albanije Ilir Meta, Ruždija Mačkić i Dino Redžić (klikom na sliku možete je uvećati)


Dino Redžić u razgovoru sa predsjednikom Albanije Ilirom Metom, prenio je otvoren poziv Bošnjačko-američke nacionalne asocijacije i IZ Plav-Gusinje da posjeti Bošnjački islamski kulturni centar na Richmond Hillu:
- Da, prenio sam otvoren poziv da posjeti naše institucije i vakuf, da se sastanemo, otvoreno da porazovaramo o svemu što možemo učiniti za napredak našeg zavičaja ali cijele regije, odakle smo rodom. Razumljivo je da su delegacije pretrpane sa unaprijed dogovorenim terminima, ali ostalo je sve otvoreno. Ostaje otvoreno da se možda blic susret dogodi, ili ćemo planiati na drugačiji način. Ostao je otvoren poziv da susret bude u Tirani i da budemo gosti predsjednika.


Premijer Bangladeša sa suradnicima sa vlasnicima restorana Neat Krkuti i Dino Redžić (klikom na sliku možete je uvećati)


Na pitanje, šta ova i druge posjete državnih delegacija restoranima čiji su vlasnici znače za tu vrstu gastronomskog biznisa, Redžić je odgovorio:

- Svi gastronomi se utrkuju da dovedu poznate ličnosti, ali isto tako to na razne načine plasiraju u javnost, svakako radi veće reputacije restorana.
Mi smo ovu posjetu doživjeli nešto više od biznisa, jer nam je došao predsjednik države i naroda sa koji gajimo dobre prijateljske odnose i međusobno se respektujemo. To je velika stvar.
Također, naš restoran je u srcu Manhattna, na Times Squeru, idealan je kutakt za lijep trenutak, i to sve uz frišku hranu i specijalitete, kao i uslugu, po čemu smo poznati. Dolaze poznate ličnosti, delgacije iz raznih država, ali ova posjeta delgacije Albanije na čelu sa predsjednikom Ilirom Metom je poseban doživljaj kako za nas koji vodimo ovaj biznis ali u druge uposlenike u restoranu. Ja, kao Bošnjak iz Plava, mjesto sa granice Albanije, i historijski smo imali dobre odnose sa Albanijom. Naravno tu su i moji partneri Albanci, Paško Paul Nikaj iz Spuža i Neat Krkuti iz Debra. Dok tu su i naši uposlenici iz Albanije, Kosova, Sandžaka i Crne Gore. Tu je na jednom mjestu cijeli jedan ilirski region, prekomentarisao je Redžić.

Mi toplo preporučujemo svima onima koji posjete New York, ali i onima koji su iz New Yorka i okolice, da za svoje poslovne i privatne izlaske, ručak ili večeru, koriste usluge restorana Paul na Times Squeru.

Pripremljeni specijaliteti za doček predsjednika AlbanijeOstali prilozi:
» MOJ UGODNI I SLOBODNI DIJALOG SA UGLEDNIM BOŠNJAKOM DR. HARUNOM HADŽIĆEM IZ SANDŽAKA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 24. June 2019 13:58
» AMELA MURATOVIĆ ODBRANILA DOKTORSKU DISERTACIJU
Bošnjaci.Net | 18. June 2019 14:56
» SRAM TE BILO SENADE HADŽIFEJZOVIĆU
Dr. Rešad ef. Plojović | 11. June 2019 13:32
» PROF. DR. SAFET ĆATOVIĆ - ČOVJEK BOSNE I SVIJETA
Dr. Aras Konjhodžić | 04. June 2019 03:44
» ODAKLE OVA NEČUVENA MRŽNJA "REDAKCIJE STAVA" PREMA ISLAMU, MUSLIMANIMA I BOSNI, I TO BAŠ U RAMAZANU?
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 02. June 2019 16:27
» SAMRA, OSTANI USPRAVNA BOŠNJAKINJA SA STAVOM
Elmedina Muftić | 30. May 2019 13:20
» PRIJEDOR PONOVO POD VODOM
Samir Hadzalić | 19. May 2019 14:45
» DRUGI MEMORANDUM SANU-A: UPUTE ZA UDAR NA BIH
Al Jazeera | 18. May 2019 22:34
» SRBI, NATO I REALPOLITIKA
Nezavisne | 15. May 2019 12:43
» NEDORASLOST ŠEFIKA DŽAFEROVIĆA
Bošnjaci.Net | 13. May 2019 00:05
» JA SAM ATABOSNIK - OTAC BOSNE
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 12. May 2019 15:03
» MLADOST I ZNANJE OSVAJAJU SVIJET
Prof. Habib Mandžić | 09. May 2019 20:54
» UPOZNAJ BOSNU DA BI I NJU I SEBE VIŠE VOLIO
Dr. Bisera Suljić-Boškailo | 05. May 2019 12:17
» U NAPULJU SAM OSJETIO DUH SARAJEVA
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 05. May 2019 03:00
» ALADŽA DŽAMIJA U FOČI - OPET BLISTA UNIKATNI BISER NA DRINI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 01. May 2019 16:46
Ostali prilozi istog autora: