Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Izbori

Većina kandidata nema svoj program, pa kampanju grade na meni, tvrdi Komšić
ŽELJKO KOMŠIĆ: U PREDSJEDNIŠTVU BIH SE VODI DRŽAVNA, A NE PARTIJSKA POLITIKA
Autor: B.net
Objavljeno: 20. September 2018. 14:09:17


Kandidat za člana Predsjedništva BiH Željko Komšić je poručio na skupovima u Ilijašu i Olovu da još uvijek čeka na konkretne politike koje drugi kandidati planiraju realizovati ukoliko dođu u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine.

Komšić se zahvalio hiljadama građana koji su podržali "Predsjedničku viziju napretka", te je najavio da će nastaviti pokretati teme koje su od značaja za svakodnevnicu svakog čovjeka u Bosni i Hercegovini.

"U Predsjedništvu se ne provodi stranačka politika, već državna. Gospodo, kandidatura za Predsjedništvo nije trik za javnost, koji služi strankama da dobiju na vidljivosti u izbornim kampanjama. Također, nije ni platforma za slanje otvorenih pisama i izražavanja zabrinutosti. Pa za taj posao već imamo Ured Visokog predstavnika. Ako hoćete da vodite ovu zemlju, morate prvo pokazati da vam je država važnija od stranke. Svi imamo stranačke programe, ali nemamo svi predsjedničku viziju i plan rada", kazao je Komšić.

"Ja sam razočaran kandidatima koji se nude kao promjena, nisu bili u stanju da na deset stranica napišu šta žele uraditi, a kampanju provode na napadima na mene. Volio bih da razgovaramo o rješenjima, a populisti nam ne daju da govorimo o onome šta su brige građana", zaključuje Komšić.

Dodao je da je do sedmog oktobra ostalo manje od dvadeset dana, te da očekuje da i drugi kandidati predstave svoju vlastitu viziju, plan i program rada u mandatu, umjesto što se prepucavaju s konkurencijom.

" Pojmovi političkog neprijatelja i političke konkurencije nisu isto. Ne zamjeram nikome kada odgovori političkom neprijatelju države, njima se ne smije šutiti. Nije isto kada polemizirate s Dodikom i Čovićem koji su otvoreni neprijatelji države i kada energiju rasipate na svađu s političkom konkurencijom. Umjesto svađe s političkom konkurencijom neka kandidati do izbora napišu i predstave šta žele raditi ako budu izabrani", zaključio je Komšić.Ostali prilozi:
» ZATVORENA BIRALIŠTA U BIH
AA | 07. October 2018 19:37
» U TOKU GLASANJE NA OPĆIM IZBORIMA U BIH
AA | 07. October 2018 12:10
Ostali prilozi istog autora: