Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Izbori

Predsjednik Stranke za BiH i predsjednik Glavnog odbora u posjeti Ključu i Bosanskom Petrovcu
STRANKE ZA BIH - PUTEVI SU PUT RAZVOJA USK-A
Autor: B.net
Objavljeno: 18. September 2018. 16:09:58


„Krajina je vijekovima bila bastion odbrane Bosne i Hercegovine, a to je danas Unsko-sanski kanton, i na nama je da učinimo sve da Krajini, USK-u, kao članovi stranke koja je bila, sada je i ostaće ustrajna u očuvanju cjelovite Bosne i Hercegovine, vratimo bar dio onoga što je ona darivala ovoj državi. U tome ćemo, dobrim dijelom, uspjeti ako infrastrukturno, dobrim putevima prije svega, Unsko-sanski kanton, Krajinu u cjelini, vežemo sa središnjom Bosnom i južnom Hercegovinom, ali i sjeverno i zapadno i istočno, sa najbližim susjedima,“ istakao je pred brojnim članovima Stranke za BiH, kandidatima Stranke za federalni i državni nivo vlasti, ali i sve brojnijim simpatizerima, u Ključu i Bosanskom Petrovcu, Amer Jerlagić, predsjednik Stranke i kandidat za člana Predsjedništva BiH.

. Jerlagić je naglasio da bez mladiih koji, nažalost, u sve većem broju napuštaju porodična vjekovna ognjišta, ni jedan plan neće biti ostvariv istaknuvši da će Stranka za BiH učiniti sve kako bi se u narednom periodu otvorilo što više radnih mjesta za mlade što je glavni preduslov njihovog opstanka na svome.

„Učinićemo sve da što uspješnije povežemo, svim vrstama komunikacija, gradove heroje Bihać, Goražde i Mostar sa Sarajevom, da Bišćani, Krajišnici, modernom putnom, ali i željezničkom, komunikacijom za tri, tri i po sata stignu do glavnog grada države. Putevi ostvarenja tog cilja jasno su trasirani u predizbornoj Platformi S BiH, naglasio je Jerlagić, a njeni simboličan naziv „Proboj“ jasnim smjerokazom puta značajno reformisane Stranke.


„Ukoliko budem izabran za narodnog poslanika u državni Parlament moj prioritetan zadatak biće insistiranje na boljoj povezanosti Unsko-sanskog kantona, Krajine u cjelini, sa ostalim dijelovima Bosne i Hercegovine, na većem investiranju u ovaj region što bi trebalo doprinijeti značajno bržem razvoju, rezultirati većim zapošljavanjem i boljim standardom za sve građane sa ovog bogatog područja,“ istakao je Muhidin Alić, predsjednik Glavnog odbora SBiH i kandidat Stranke za državni Parlament.

Članovima i simpatizerima Stranke, koji su u značajnom broju prisustvovali ovim skupovima, predstavili su se i kandidati Strane za sve nivoe vlasti čija je jednoglasna poruka bila – brži razvoj USK-a, veće zapošljavanje i obezbjeđivanje boljeg standarda za sve građane bez obzira na njihovu nacionalnu, vjersku ili stranačku pripadnost.Ostali prilozi:
» ZATVORENA BIRALIŠTA U BIH
AA | 07. October 2018 19:37
» U TOKU GLASANJE NA OPĆIM IZBORIMA U BIH
AA | 07. October 2018 12:10
Ostali prilozi istog autora: