Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Dugogodišnji kolumnista Bošnjaci.Net nosilac NB liste za državni Parlament iz Unsko-sanskog kantona
MAHMUTOVIĆ: JEDINI MOJ CILJ JE BORBA NA POLITIČKOJ SCENI ZA JAČANJE DRŽAVE BOSNE I HERCEGOVINE
Autor: Bošnjaci.Net
Objavljeno: 17. August 2018. 13:08:17
MUHAMED MAHMUTOVIĆ: Moja kandidatura bi trebala biti dokaz da u Bosni i Hercegovini ima nade i da se vrijedi za nju boriti. S druge strane, može se uzeti u obzir, da je ovo najava da Bošnjaci dolaze svojoj domovini, boriti se u njoj za nju i za svoj narod. Nakon agresorsko-genocidnog pogroma naša domovina i naš narod zaslužuju više angažmana od sviju unutar BiH ali i nas van nje.
U slučaju osvojenog mandata ostavio bih državu s najvišim životnim standardom na svijetu, Švedsku, i vratio se u tu borbu na političkoj sceni.


Predizborna kampanja polahko se zahuktava. Na listama za oktobarske izbore ima mnogo satarih imena iz politike, ali se probilo i nekoliko novih, čija kandidatura je svojevrsno iznenađenje.
Među njima se našao i poznati novinar i književnik, Muhamed Mahmutović, kao nosilac liste za državni Parlament iz Unsko-sanskog kantona (USK), kojeg je na tu funkciju kandidovao Nezavisni Blok (NB).

Mahmutović je dugogodišnji kolumnista Bošnjaci.Net u čijem izdavaštvu je štampano šest romana koji su izuteno dobro prihvaćeni u javnosti. Neki su prevedeni na stranim jezicima.

U posljednje vrijeme na socijalnim mrežama Mahmutović je redovno djelovao i uvezivao prijatelje Bosne i Hercegovine. U niz akcija koje su pokrenuli njegovi prijatelji preko njegovog fb. profila pomogli su socijalno ugroženim građanima u BiH. Ali o tome ćemo u opširnom interview koji je u pripremi. Za sada smo zatražili kratku izjavu od Mahmutovića da nam ukrtako kaže šta ga je potaklo da se kandidira na predstojećim izborima i da najavljuje da će lagodan i rasterećen život u Švedskoj zamijeniti sa bh. političkim:

- Moja kandidatura bi trebala biti dokaz da u Bosni i Hercegovini ima nade i da se vrijedi za nju boriti. S druge strane, može se uzeti u obzir, da je ovo najava da Bošnjaci dolaze svojoj domovini, boriti se u njoj za nju i za svoj narod. Nakon agresorsko-genocidnog pogroma naša domovina i naš narod zaslužuju više angažmana od sviju unutar BiH ali i nas van nje.

U slučaju osvojenog mandata ostavio bih državu s najvišim životnim standardom na svijetu, Švedsku, i vratio se u tu borbu na političkoj sceni, - kaže Mahmutović.

On također posebno naglašava da je politički angažman i borba za domovinu dio emaneta kojim nas je Gospodar Svjetova darivao:

- Ne želim da bilo ko pomisli da su u pitanju visoka primanja političara u BiH, koja meni nisu cilj, jer ostavljam daleko veća. Meni je jedini cilj borba na političkoj sceni za prosperitet države Bosne i Hercegovine, moj bošnjački narod, ali i sve narode koji Bosnu i Hercegovinu doživljavaju jedinom domovinom i poštuju njenu državnost, suverinitet, cjelovitost...

U domovini se vraćam u ozbiljnim godinam ali i sa iskustvom života u uređenim državama, a nije mi strano ni naše stanje iz kojeg sam otišao 2000. godine zbog posla, pa mislim da bih imao mnogo kvalitetnih prijedloga i riješenja za naše probleme.

Ovaj moj pokušaj je i dio emaneta od Allaha, koji nam je naredio da svoje znanje i talente upotrijebimo za opšte dobro!, - zaključio je Mahmutović, nosilac NB liste za državni Parlament BiH iz Unsko-sanskog kantona.Ostali prilozi:
Ostali prilozi istog autora:
» SVEMU SU KRIVI POKVARENI KALENDARI
17. February 2019 15:03