Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić sinoć održao tribinu u Banjaluci
BOŠNJACI KOJI GLASAJU ZA NEGATORE GENOCIDA DIREKTNO RADE PROTIV NAŠIH ŽRTAVA I DRŽAVE BOSNE I HERCEGOVINE
Autor: B.net
Objavljeno: 15. August 2018. 14:08:58


U organizaciji SDA Banjaluka sinoć je u hotelu „Bosna“ u ovom gradu, održana deveta po redu tribina na kojoj je, o aktuelnoj političkoj situaciji u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, govorio potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić.

Salkić je u svom izlaganju istakao da su vlasti u Banjaluci, predsjednik entiteta, NSRS i Vlada, izvor širenja ektremizma i radikalizma u Bosni i Hercegovini sa neizvijesnim ishodom i posljedicama za sve građane.-Provođenje završne faze genocida od strane institucija u ovom entitetu i uz podršku vlasti i opozicije, pokazuje orijentaciju političkog rukovodstva srpskog naroda u Bosni i Hercegovini. Dešavanja na sjednici NSRS nisu puka predizborna dešavanja, već su definisanje novog strateškog puta buduće vlasti u Banjaluci bez obzira ko pobijedi na izborima. To predstavlja veliku opasnost za istinu i pravdu, ali i za izgradnju mira i povjerenja u budućnosti. Sjednica Narodne skupštine ostaje trajni kamen spoticanja u budućim odnosima u ovom dijelu naše domovine Bosne i Hercegovine. Relativizacija zaključaka usvojenih na sjednici NSRS nikom neće donijeti dobro i zbog toga se oni moraju shvatiti krajnje ozbiljno i mora se imati odgovor na njih, kazao je Salkić.On je naglasio da ovo vrijeme nameće obavezu i potrebu jedinstva Bošnjaka, zbog svih dešavanja i procesa koji slijede u budućem periodu.

-Oni Bošnjaci koji su glasali za političke partije koje su jučer podržale negiranje genocida trebaju dobro razmisliti šta su učinili. Vi ovdje u Banjaluci, ali i drugim mjestima u ovom entitetu, koji i ubuduće budete podržavali ove partije, direktno podržavate negiranje genocida, nagrađivanje i veličanje ratnih zločinaca. Vi direktno glasate protiv naših žrtava i protiv naše domovine Bosne i Hercegovine. Zato vas pozivam na jedinstvo i zajedničku borbu protiv ove ekstremno radikalne vlasti u Banjaluci, ali i protiv svih onih koji podržavaju u njihovim stavovima. Ovdje nam niko ništa neće pokloniti, za sve se moramo izboriti, a možemo se izboriti samo ako budemo jedinstveni i ako budemo imali više zastupnika u Narodnoj skupštini RS, poručio je Salkić.
Ostali prilozi:
» DR. CERIĆ: OVU NAGRADU POSVEĆUJEM SVOJOJ ZEMLJI BOSNI
Dr. Mustafa Cerić, reisu-l-ulema (1993 - 2012) | 14. June 2019 16:01
» U BOSNI NISU SVI PRIMITIVNI I NEKULTURNI KAO DODIK
Bošnjaci.Net | 13. June 2019 14:09
Ostali prilozi istog autora: