Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Potpredsjednik bh. entiteta RS, održao tribinu u Foči
MR. SALKIĆ: RADNA MJESTA SU PRIORITET ZA OPSTANAK BOŠNJAKA U BH. ENTITETU RS
Autor: B.net
Objavljeno: 12. August 2018. 15:08:16


Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, sinoć je na tribini koju je SDA Foča organizovala u Gradskom pozorištu u ovom gradu, kazao da više radnih mjesta i veća ulaganja u ovom dijelu naše zemlje moraju biti jedan od odgovora na aktuelno stanje.

Govoreći na tribini o temi „Aktuelna politička situacija u bh. entitetu RS“, i uz prisustvo velikog broja građana, on je istakao da vlast ovog entiteta želi izolovati Bošnjake, te ih ostaviti bez mogućnosti da obezbjeđuju egzistenciju za svoje porodice na ovom prostoru.-Zbog toga, oni koji vole ovu zemlju, trebaju ulagati u ove krajeve i zapošljavati Bošnjake, ali i Srbe, Hrvate i sve ostale. Ljudi su uvijek živjeli tamo gdje su mogli obezbijediti egzistenciju za sebe i svoju porodicu. U posljednje vrijeme je primjetan pomak na ovom planu, ali je isto tako primjetna i opstrukcija. Moramo istrajati u našoj borbi u svakom segmentu našeg djelovanja, jer samo tako možemo zajedno pobijediti nepravdu i diskriminaciju koja je prisutna u životima Bošnjaka u ovom dijelu naše domovine.Važno je da iz Foče pošaljemo poruku da se nikada nećemo umoriti i nikada nećemo odustati od borbe za našu domovinu Bosnu i Hercegovinu. Sveprisutna nepravda koju generira ova vlast prema Bošnjacima jednog dana će morati prestati i bit će pobijeđena. Jedan od načina je naše pojačano učešće u demokratskim procesima i veći izlazak na izbore i veća snaga i podrška onima koji se bore za narod i državu. Foča, Višegrad, Trebinje i druge opštine u ovom dijelu naše domovine imaju kapacitet da izabaru jednog poslanika u Narodnoj skupštini RS i taj kapacitet mora biti iskorišten. Ukoliko budemo jedinstveni taj cilj se može postići. Iz našeg jedinstva će proizaći naša snaga, a iz naše snage će proizaći naša moć da sami rješavamo naše probleme u ovom entitetu. Dakle, kada budemo politički jaki, moći ćemo početi rješavati naše probleme.

Posebno želim da naglasim da mi probleme imamo sa aktuelnom vlašću u ovome entitetu, a nemamo sa kompletnim srpskim narodom i tu je velika razlika. Trenutni problemi su nametnuti od onih koji šire mržnju, nepovjerenje, separatizam, radikalizam i toga moramo biti svjesni, poručio je Salkić na tribini u Foči.
Ostali prilozi:
» SPP OSUĐUJE NAPAD NA VIJEĆNIKE BNV
B.net | 26. June 2019 18:53
» VOGOŠĆA OBILJEŽILA SVOJ DAN
Eset Muračević | 25. June 2019 19:50
» NASTAVLJAMO POMAGATI DJECI
NAP | 22. June 2019 14:42
Ostali prilozi istog autora: