Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Vaskrsenje zločinačkog udruženog poduhvata
UČESTVOVANJE U PROGRAMU ULTRANACIONALISTE THOMPSONA NA SVEČANOM DOČEKU HRVATSKE REPREZENTACIJE JE PONIŽAVAJUĆE ZA ISTINU, PRAVDU, PRESUDE, ŽRTVE UZP, ALI I ZA SPORT
Autor: B.net
Objavljeno: 17. July 2018. 13:07:11


Prisustvo ultranacionalističkog pjevača Thompsona na dočeku hrvatskih fudbalera u Zagrebu je potvrda trajuće egzistencije paradržave Herceg-Bosne koja je stvorila antibosansku ideju u kojoj i sada živimo.

Takozvana Hrvatska Republika Herceg-Bosna je presuđena na Internacionalnom sudu za ratne zločine kao paradržavna tvorevina največeg nasilja kojoj je cilj bio uništenje egzistencije prije svega Bošnjaka, a zatim i države BiH.

Političko, policijsko i vojno liderstvo takozvane Herceg-Bosne osuđeno je od strane Internacionalnog suda za ratne zločine za udruženi zločinački poduhvat (UZP) kao dio agresije Hrvatske na državu BiH. Vaskrsenje zločinačkog udruženog poduhvata uz kontinuirano antibosanskohercegovačko djelovanje iz manjeg entiteta je stalna prijetnja bosanskohercegovačkoj državnosti. Prisustvo navedenog ultranacionaliste na svečanom činu dočeka ne samo da ponižava istinu, pravo, pravdu, presude, žrtve UZP, državu BiH, generalno i za sport, ujedno ponižava i opravdanu radost hrvatskih fudbalera poslije največeg uspjeha u njihovoj historiji. Zato Thompsonovo prisustvo na dočeku je strateška šteta Hrvatskoj i Hrvatima me gdje bili, ali i BiH i Evropi, i na kraju sportu uopće.Internacionalni ekspertni tima Instituta za istraživanje genocida Kanada će poslati protesno pismo Svijetskoj fudbalskoj organizaciji u kome će tražiti preduzimanje hitnih mjera za sankcionisanje Hrvatskog nogometnog saveza i njegovog predsjednika Davora Šukera koji je izjavio: "Dok sam na čelu saveza, na stadionima će svirati pjesma 'Lijepa li si", koja je je simbol patriotizma, ponosa i ljubavi prema domovini". Navedena pjesma ne samo da nema veze sa patriotizmom, već je zapravo oličenje mrženje prema susjednoj državi, piše u saopćenju Instituta za istraživanje genocida Kanada.
Ostali prilozi:
» U NEW YORKU PANEL ZA PAMĆENJE SA MAJKA SREBRENICE
Bošnjaci.Net | 14. March 2019 14:10
Ostali prilozi istog autora:
» NAŠE VRIJEME TEK DOLAZI
12. March 2019 17:13