Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

23. godišnjica genocida nad Bošnjacima „Sigurne zone UN-a Srebrenica“
POLICIJSKA TIJELA BIH FORMIRILI OPERATIVNI ŠTAB AKCIJE 'SREBRENICA 2018'
Autor: Fena
Objavljeno: 04. July 2018. 18:07:54


Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH formirala je Operativni štab akcije „Srebrenica 2018“ povodom vanrednog osiguranja obilježavanja 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima „Sigurne zone UN-a Srebrenica“ i ukopa identificiranih žrtava genocida iz jula 1995. godine.

Direkcija, kao koordinator aktivnosti vanrednog osiguranja, poduzima sve neophodne mjere i radnje u cilju nesmetanog obilježavanja 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima „Sigurne zone UN-a Srebrenica“ i ukopa identificiranih žrtava genocida iz jula 1995. godine, koje će biti održano 11. jula ove godine, saopćeno je iz Direkcije.

Pored pripadnika Direkcije, kao koordinatora provođenja aktivnosti vanrednog osiguranja, u radu štaba učestvuju i pripadnici Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, Oružanih snaga BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu, Granične policije BiH, Službe za poslove sa strancima BiH, EUFOR-a, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Federalne uprave policije i nadležnih kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova.

Pripadnici Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, u suradnji sa svim partnerskim agencijama za provođenje zakona u BiH, provode mjere i radnje planiranom dinamikom, te rade na prikupljanju sigurnosno interesantnih informacija neophodnih za učinkovito planiranje ljudskih i materijalno-tehničkih resursa s ciljem stvaranja preduslova za nesmetano održavanje navedenog skupa – saopćeno je iz Direkcije.Ostali prilozi:
» NATO: NA BIH JE DA DONESE ODLUKU O MAP-U
Vijesti.ba | 20. May 2019 14:36
Ostali prilozi istog autora: