Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

AMBASADA U OSLU POVEZALA POSLOVNE LJUDE IZ BIH S BH. PRIVREDNICIMA U NORVEŠKOJ
Autor: Fena
Objavljeno: 29. June 2018. 15:06:33


Ambasada Bosne i Hercegovine u Oslu bila je organizator i domaćin prvog susreta članova Udruženja poslovnih ljudi iz BiH "Pozitiv" s bosanskohercegovačkim biznismenima u Norveškoj koji su u ovoj skandinavskoj zemlji nedavno registrirali Norveško-bosanskohercegovačku komoru.

Ambasador Nedim Makarević kaže da je jedan od njegovih prioriteta poboljšati bilateralnu trgovinsku razmjenu između BiH i Norveške. Ističe da se do sada nije dovoljno koristio potencijal suradnje s našim privrednicima koji su vrlo poduzetni i uspješni u Norveškoj.

-Ideja je bila povezati poduzetnike iz Bosne i Hercegovine s bh. poduzetnicima iz Norveške, koji su sada organizirani i žele suradnju s domovinom. Ovo je prvi put da privrednici iz BiH u ovolikom broju i organizirano dolaze u Norvešku kako bi uspostaviti kontakt i suradnju s našim iseljenicima koji posluju u ovoj zemlji. Na sastanku su bili predstavnici iz oblasti sigurnosti, turizma, produkcije stakla, obrade drveta, elektro i mašinske industrije, građevinarstva inofrmatike, arhitekture… Prvenstveno je bio cilj da se poduzetnici međusobno upoznaju, a zatim predstave svoja poduzeca i planove – ističe Makarević.

On vjeruje da će rezultat ove sinergije biti kreiranje zajedničkih projekata u skoroj budućnosti.

Na sastanku u Oslu Mujo Hamzić ispred Norveško-bosanskohercegovačke komore i Nahid Hasanbegović ispred udruženja "Pozitiv", prezentirali su rad svojih udruženja i njihove planove za budućnost.Ostali prilozi:
» PUSTITE NA SLOBODU ISLAMSKE UČENJAKEǃ
B.net | 26. May 2019 14:50
Ostali prilozi istog autora: