Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

KOALICIJA DF-GS, ŽELJKO KOMŠIĆ: BIH POBJEĐUJE!:
ČOVIĆEV PLAN B JE ORUŽANA POBUNA
Autor: B.net
Objavljeno: 29. June 2018. 15:06:51


Demokratska fronta i Građanski savez žele ovim putem još jednom upozoriti javnost na pripreme za organizovano nasilje koje vrše HDZi Dragan Čović. Jučerašnja vijest da je policija Kantona 10, koji je pod vlašću i direktnom političkom kontrolom Čovića raspisala tender za novu masovonu nabavku oružja svima konačno treba otvoriti oči za suštinu plana B: oružanu pobunu i nasilnu promjenu ustavnog poretka.

DF i GS smatraju da je Čovićeva odluka da otvoreno krene u pretvaranje legalne policije u paravojnu stranačku falangu dokaz namjere da ide do nasilnog kraja u planovima da Bosnu i Hercegovinu podijeli, a građansku većinu podjarmi i vlada onako kako je, primjera radi, Belgija vladala u Kongu.

Podsjećamo javnost da ovo nije prvi put da Čović demonstrira silu: ne tako davno policija HNK, koja je takođe pod Čovićevom političkom kontrolom, pokušala je silom uspostaviti granicu na Ivan-sedlu. Čović i HDZ neće prestati sve dok ne budu potučeni. Posljednja prilika za to će biti predstojeći Opšti izbori u oktobru ove godine. Sve poslije toga će biti kasno.

DF i GS pozivaju ovim putem SDA da bez daljnjeg oklijevanja putem zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta FBiH sazove sjednicu i na dnevni red stavi Zakon o izbornim jedinicama. To nije samo pitanje minimuma državnog interesa, nego i poštovanja građana Bosne i Hercegovine koji ne žele i ne mogu biti taoci klijentelističke organizacije opasnih namjera što je danas HDZ BiH.

Masovna nabavka oružja HDZ-ove policije takođe ne ostavlja sumnje u punu koordinaciju između Čovića i Milorada Dodika koji je od entitetske policije naočigled vlasti napravio paralelne oružane snage. Stoga nema ni sumnje u to koji je njihov krajnji cilj ako u oktobru ove godine obojica postanu članovi Predsjedništva BiH: disolucija države Bosne i Hercegovine nasilnim sredstvima, ako nije moguće mirnim putem.

Koalicija "DF-GS-Željko Komšić" nema za razliku od nekih drugih stranaka u opoziciji nikakvih dilema vezanih za plan B. Izbog pred svima nama je vrlo jednostavan: ili ste za plan B ili ste protiv plana B. Svi oni koji tvrde da plan B ne postoji i sami su dio plana B.Ostali prilozi:
» U ČETVRTAK DŽENAZA ZEJDU DUKMENIĆU (1964 - 2019)
Bošnjaci.Net | 14. February 2019 01:28
Ostali prilozi istog autora: