Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Saopćenje Instituta za istraživanje genocida Kanada i Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike povodom kontinuiranog antidržavnog djelovanja Draga Čovića i Milorada Dodika
ANTIDRŽAVNO DJELOVANJE ČOVIĆA I DODIKA NEĆE ZAUSTAVITI DRŽAVNI PUT BOSNE I HERCEGOVINE
Autor: B.net
Objavljeno: 29. June 2018. 13:06:52

Dodikov - genocidni i Čovićev - Udruženi zločinački poduhvat protiv države Bosne i Hercegovine


Najavu hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragana Čovića o skorom otvaranju zajedničkog predstavništva nekoliko bosanskohercegovačkih kantona u Briselu, Institut za istraživanje genocida Kanada i Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike smatraju opasnim antibosanskim, antidržavnim, antiameričkim, antikanadskim i antievropskim aktom sa ciljem pokušaja da se obnovi funkcija paradržave Herceg-Bosne, podjelom države Bosne i Hercegovine. Radi se o kontinuitetu antibosanskog i antidržavnog djelovanja Dragana Čovića sa ciljem realizacije ideje o hrvatskoj državi u Bosni i Hercegovini. Dragan Čović antibosanskom kampanjom imitira negatora države Bosne i Hercegovine i osobe sa crne američke liste, Milorada Dodika koji kontinuirano radi na stvaranju srpske države u Bosni i Hercegovini. Antidržavnim potezima Čović i Dodik pokušavaju što više umanjiti značaj bosanskohercegovačke države. Posebno ističemo da to što Čović i Dodik žele i pokušavaju neće unaprijediti položaj Hrvata i Srba u Bosni i Hercegovini, niti njihovu ulogu i značenje za EU, jer su EU, SAD i Kanada zainteresirani samo za državu Bosnu i Hercegovinu.

Bosna i Hercegovina se suočila s nizom parazitskih, antidržavnih, vrlo opasnih po mir i stabilnost, paralelizama. Zato pozivamo nadležne sudske organe da hitno započnu proces zaštite države Bosne i Hercegovine procesuiranjem svih onih koji rade protv države. Pozivamo Ured Viskog predstavnika da odmah iskoristi svoja Bonska ovlaštenja i ukloni sa vlasti i posebno iz izbornog procesa sve pojedince i subjekte koji antidržavim aktivnostima naraušavaju mir i stabilnost. Na kraju pozvačemo američke i kanadske subjekte da se hitno ukljuće u proces uklanjanja svih antidržavnih, antibosanskih elemenata.

Institut za istraživanje genocida Kanada i Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike ostaju na liniji budnog motrenja zaštite bosanskohercegovačkih interesa u Sjevernoj Americi.

Na kraju svim antidržavnim elementima i koalicijama u matici i dijaspori poručujemo da Bosna i Hercegovina nastavlja svoj hiljadugodišnji državni put. Antidržavno djelovanje Čovića i Dodika neće zaustaviti taj državni put Bosne i Hercegovine, piše u zajedničkom saopćenju Instituta za istraživanje genocida Kanada i
Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike.Ostali prilozi:
» PACK: REGIONU ZAPADNOG BALKA­NA PRIJETI HAOS
Fena | 22. February 2019 14:27
» BOSANSKI JEZIK U BOSANSKOJ KUĆI U BIRMINGHAMU
B.net | 21. February 2019 13:11
Ostali prilozi istog autora: