Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Reakcija direktora Instituta za istraživanje genocida Kanada, povodom naređenja ministra vanjskih poslova BiH za uklanjanje aplikacije Pravopisa bosanskog jezika
RAMIĆ: GOSPODINE CRNADAK, NEGIRANJE BOSANSKOG JEZIKA JE NASTAVAK MORBIDNE VELIKOSRPSKE GENOCIDNE IDEOLOGIJE
Autor: B.net
Objavljeno: 21. June 2018. 19:06:13

RAMIĆ: Kontinuirano negiranja bosanskog jezika je jedan od ključnih segmenata velikosrpske politike. Negiranja bosanskog jezikaje je još jedan dokaz nemogućnosti opstojanja entiteta nastalog na genocidu, dobrano homogeniziranom, s permanentnom separatističkom intencijom.


Gospodine minsite vanjskih poslova BiH Igor Crnadak, Bosanski jezik ima svoje utemeljenje u stotinama godina historije države BiH. On je sebe kroz prošlost nazvao bosanskim i on je, primarno, jezik bošnjačkih naroda, ali i svih onih koji BiH doživljavaju kao svoju domovinu. Bosanski jezik je i jezik bosanskog duha i ideja Bosne, koji se najbolje izražavaju u i sa tim jezikom. Kontinuirano negiranja bosanskog jezika je jedan od ključnih segmenata velikosrpske politike. Negiranja bosanskog jezikaje je još jedan dokaz nemogućnosti opstojanja entiteta nastalog na genocidu, dobrano homogeniziranom, s permanentnom separatističkom intencijom.
Negiranje bosanskog jezika je jedan od bitnih ciljeva srpskog historijskog pamćenja za nastavak morbidne velikosrpske genoicidne ideologije i glavno oruđe u izvrtanju historijskih činjenica za ciljano debljanje i učvršćavanje granica manjeg bosanskohercegovačkog entiteta.
Vama ministre smeta aplikacija Pravopisa bosanskoga jezika objavljena na web stranici Ambasade BiH u Washingotonu, a ne smeta vam postavljanje diplomata koji negiraju genocid i državu BiH, a veličaju manji entitet, ne smeta vam karte u diplomatskim predstavništvima na kojima se umjesto države BiH nalazi manji entitet, ne smata vam što mnogi ambasadori BiH potpunu ignoriraju bošnjački dijasporu uključujući i vas, ne smetaju vam diplomate sumnjive ratne prošlosti i bez ikakvog diplomatskog iskustva.

Vaše nehumano naređenje je najbolja reklama i promocija za Pravopis bosanskog jezika. Bošnjačke zajednice će koristiti navedenu aplikaciju Pravopisa bosanskog jezika bez obzira na sve zabrane i narđenja, izjavio je Emir Ramić, direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada.Ostali prilozi:
» U ČETVRTAK DŽENAZA ZEJDU DUKMENIĆU (1964 - 2019)
Bošnjaci.Net | 14. February 2019 01:28
Ostali prilozi istog autora: