Bosnjaci.Net - Najcitaniji Web Magazin Bosnjaka u Bosni i Hercegovini i Dijaspori
ICTY analiza
Naslovna  |  Arhiva  |  Pretraga  |  Redakcija  |  O Bosnjaci.Net  |  Kontakt  |  Bosniaks.Net English

Vijesti

Ramiz Salkić, potpredsjednik manjeg bh. entiteta, posjetio Osnovnu školu u naselju Cerska kod Vlasenice
OVA DJECA SU NAŠI HEROJI, PONOS I GARANT BUDUĆNOSTI U OVIM KRAJEVIMA BIH
Autor: B.net
Objavljeno: 19. June 2018. 15:06:16


Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta RS, danas je, 19. juna 2018. godine, posjetio Osnovnu školu u naselju Cerska kod Vlasenice, gdje je razgovarao sa učenicima i nastavnicima u ovoj ustanovi.

Ukupno trideset učenika je, povodom posjete i završetka školske godine, priredilo zanimljivu priredbu u okviru koje su recitovane pjesme. Potom je upriličeno druženje, a potpredsjednik je vrijedne učenike iz Cerske počastio slatkišima, te im poželio sreću u nastavku školovanja. Tokom posjete je održan i sastanak sa nastavnicama u ovoj školi, na kojem se govorilo o aktivnostima u školi, te problemima s kojima se suočavaju.- Obrazovanje je jedan od najvažnijih temelja razvoja našeg društva i države Bosne i Hercegovine. Posebno je važno obrazovanje naše djece u povratničkim sredinama kao što je Cerska, ali i njegovanje drugih aktivnosti na poljima kulture, tradicije i kulturno-historijskog naslijeđa. Ova djeca su naši heroji, ponos i garant budućnosti u ovom krajevima. Iako su suočeni sa diskriminacijom, negiranjem bosanskog jezika i mnogim drugim problemima u ovom entitetu, oni uz nemjerljivu podršku svojih roditelja i nastavnika vrijedno uče, rade i obrazuju se. I ova priredba koju su pripremili potvrđuje da oni predano rade i stiču nova znanja, ali i pokazuju svoje kvalitete koje stiču u vannastavnim aktivnostima.

Naša obaveza je da nastavimo borbu za njihova prava, te da u budućnosti učinimo sve da njihovo obrazovanje učinimo još kvalitetnijim i boljim. Nadležne institucije i organizacije pozivamo da poštuju prava djece, ulože veće napore i da povratničkoj djeci omoguće obrazovanje kako i zaslužuju u civliziranom svijetu, kazao je tokom posjete potpredsjednik Salkić.
Ostali prilozi:
» SREBRENICA JE NAŠA NEPROLAZNA RANA….
B.net | 19. July 2019 12:28
» DANAS PRESUDA HOLANDIJI ZA SREBRENICU
BIRN | 19. July 2019 09:13
Ostali prilozi istog autora: